12 februar 2011

Pool Mate Pro

Naar jeg taenker tilbage paa vores sportslige aktiviteter de seneste tre aar kan jeg ikke forstaa hvordan jeg har kunnet leve uden triathlon. Hermed menes ikke paa en ekstremistisk, nyreligioes vis med timelange traeningspas 24-7 og abnorme maengder proteinshakes. Nej, det handler udelukkende om alt det udstyr, man kan faa fingrende i til at goere ens sportslige tilvaerelse mere gadgety.

Image kindly borrowed from DC Rainmaker.

Tag nu dette nye Pool Mate Pro ur fra Swimovate jeg har faaet af Anja i julegave. Det er smaat i stoerrelse og mere indviklet at operere end en Sikorsky helikopter, men hvilken triatlet oensker ikke at kunne foelge med i forbedringer under vandet?!

Det er let at maale hvor hurtigt man cykler og loeber, men det at forbedre svoemning er svaert med mindre man har en traener eller video under vand (som vi kommer tilbage til).
Med mit nye Pool Mate ur har jeg de sidste 6 uger kunnet logge mine tider i poolen. Man skal indtaste hvor lang poolen er og paa hvilken arm man baerer uret, men saa giver det ogsaa praecise tider og dets vaeld af bevaegelses-sensorer taeller tag og regner hastighed og effektivitet ud. Koblet med et studie af svoemmeteknik paa YouTube er det lykkedes mig at forkorte min 500 meter tid med 45 sekunder paa mindre end 10 traeningspas! Det lyder maaske ikke af meget, men det svarer til naesten 6 minutter paa en Ironman svoemning. Det ville i teorien putte mig vel under timen hvis vi forholder os til den ene gang jeg har svoemmet de 3.86 km.

Som sagt har uret ikke den mest logiske brugerflade og bedre bliver det ikke naar man faar gang i softwaren paa computeren. Overfoerslen af data foregaar gennem den paa billedet viste docking-cradle, men naar foerst man har vaennet sig til det DOS-agtige interface kan man aflaese sin progression i tid, tag, hastighed og effektivitet.

Man skal selvfoelgelig huske at foretage "kontrol maalingerne" i et konsistent miljoe, men naar man som jeg svoemmer i den samme pool det meste af tiden er det ingen sag.
Summa summarum - selvom det er et dyrt stykke legetoej (ca 1000 DKR), er det fuldt anbefalelsesvaerdigt til de, der oensker at kunne monitorere deres udvikling i det vaade element.
Tak for gaven skat!

Triathlon = paying exorbitant sums for marginal benefits.

Ingen kommentarer: