25 februar 2011

Diaper Mania

Som ungt par i "tyverne plus" er man vant til at have masser af fritid med rum til sig selv og hinanden. At bringe et lille nyt liv til verden kan man forberede sig paa, men det er foerst naar han/hun er hjembragt til residensen at realiteterne gaar helt op for een.
Heldigvis er vi begge type A mennesker, saa der er udpraeget ordenssans og planlaegning til at holde kaos paa afstand. Vi omgaas det godt nok forskelligt, og der er stor forskel paa, hvilke pligter vi hver isaer mener skal i system, men vi er saa smaat ved at finde faelles forstaaelse.













En af de ting vi har i system er Benjamins naturlige behov. Vi har faaet udleveret et skema for den foerste uge til at notere hans maaltider og ble-indhold. Som man kan se har vi udviklet vores eget lille notatsystem paa koeleskabet, som vi saa stolt fremviser laegen ved konsultation. Det er ikke kun for at faa dukse-karakter, det giver faktisk en tryghed i hverdagen, at man har et skema til at huske hvornaar det er tid til at amme naeste gang, og hvor meget gang der er i hans mave i loebet af en dag.













Med al den mad han konsumerer, er der ogsaa flittigt brug af vores hjemmegjorte skifteplads. Amerikanerne er vilde med at have spaedbarnet med siden imod sig naar de skifter, vi synes det er rart at have hans foedder mod vores mave som det ses paa billedet.













I bedste Tusindsmil stil har vi derfor modificeret en Ikea komode til at vaere skifte-bord i ergonomisk korrekt hoejde og masser af bordplads til shampoo, vaskeklude og rent toej.
For det meste nyder han opmaerksomheden saa laenge temperaturen i boernevaerelset er hoej nok, til at faa taget toejet af i. Det kan vaere lidt af en traumatisk oplevelse at komme fra lummer indpakning i liften, til at faa taget alt toejet af for at blive skiftet. Med lidt kaerlig snak og kaertegn bliver han dog hurtig god igen, og han faar travlt med at studere sine foraeldre og rummet omkring ham.













Vi har haft visse problemer med de forskellige ble-fabrikanters tilbud til nyfoedte. Det er ikke alle, der effektivt holder vaedsker indenbords, men vi synes selv vi efter disse foerste 5 dage, er naaet frem til en foreloebig favorit.
Bleer kan man ligesomt alt andet bestille over nettet, saa vi har opsat et ble-abbonnement saa der for fremtiden kommer en lind stroem af den foretrukne model til vores hoveddoer. Indtil den foerste forsendelse kommer naeste uge har jeg vaeret i supermarkedet og koebe 120 styks til poden.













Naa ja, jeg koebte ogsaa en ledningsfri haandstoevsuger, der klarer baade toert og flydende snavs. Taenkte det ville goere bleskiftet endnu lettere.

Ingen kommentarer: