24 april 2011

IRS

Internal Revenue Service - eller skattevaesenet paa dansk modtager disse dage en syndflod af tax returns - Amerikanernes selvangivelser. Systemet minder om det danske efter hvad vi kan se, indkomst beskattes individuelt og gradvist stigende relativt til niveauet af indkomst.
Vores skatteprocent ligger paa lidt over det halve af hvad vi ville betale i Danmark. Dertil kommer saa en masse udgifter skatten ikke daekker her i de forenede stater, saa paa bundlinien er der ikke den helt store forskel. Da vi blev registreret i systemet var vi i single-kategorien, og da vi nu er blevet gift halvvejs i aaret faar vi en god lille sum tilbage i skat.













Som en del af vores flytte-pakke har vi en revisor tilknyttet for at holde styr paa de saerlige regler, der daekker udlaendinge. Han har vaeret flink og grundig til at forklare os systemet, saa vi ved han ogsaa har tilgodeset vores interesser i forhold til at registrere indkomsten. Han har dog fortalt at vi nok skal regne med at blive "indkaldt" til et ekstra tjek grundet vores situation. Derfor er det ogsaa ekstra rart at vide han klarer det hele og vi kun skal saette vores initialer paa de stiplede linier.













Anja er i faerd med at overveje hendes fremtidige karriere, saa vi regner med vi har to indkomster inden naeste aars selvangivelse. Saa maa vi se hvad vores revisor kan trylle frem til naeste aar.

Ingen kommentarer: