03 april 2011

Family Fitness

Anja er fast besluttet på at komme i form igen efter graviditeten. Måske ikke lige imorgen, men ihvertfald indenfor overskuelig fremtid. Der er stadig mælk, der skal produceres og en lille nyfødt, der skal holdes i kort snor.
Heldigvis er der råd for at komme i form, selv med baby. Benjamin vejer jo godt 5 kg nu, så som en god lille håndvægt. Lægen synes desværre ikke det var tilrådeligt at bruge ham som en del af vægttræningsprogrammet, og indrømmet - det så lidt tosset ud at lave biceps curl med ham i en snor.

Istedet står fitness-diæten på gåture og rigeligt med salat til frokost. På sådan en gåtur kan man lave mange forskellige øvelser med barnevognen, så her kommer et potpourri af Anjas Fitness Tricks:

Del 1: Laaaange skridt.
Så simpelt som det lyder - skub barnevognen foran dig og tag lange skridt. Skub numsen ind og hagen op, og se så ellers om du kan finde en bakke at gå op ad. Kommer du til en fodovergang er det vigtigt ikke at træde på stregerne!

Del 2: Høje knæløft.
Denne øvelse kræver lidt mere teknisk snilde idet man skal koncentrere sig om ikke at ramme knæene ind i barnevognens bøjle. Ryggen skal være rank og brystet skudt godt frem og så er det ellers om at løfte knæene helt op til hagen. Se dig for og undgå hundelorte da de sidder pokkers godt fast under sålen på løbesko.

Del 3: Lunges.
En klassiker fra fitness-centret og "jeg-går-lige-i-kælderen-bag-sofaen-sketchen". Med udgangspunkt i de to foregående øvelser skal vi her kombinere det lange skridt med et højt løftet knæ og en afslutning godt nede i knæ før der indledes til en gentagelse med det modsatte ben. En vigtig forberedelse er at iføre sig smidige bukser så man ikke kommer i en "Anton you have ravnet dine trousers"-situation.

Nu er du helt sikkert blevet top motiveret for at komme ud og prøve det af selv. Tænker du at man skal have en barnevogn og en baby for at få gavn af disse revolutionerende øvelser, så kan du godt tro om igen. En indkøbsvogn eller en trillebør med en pose jord er helt på højde med baby-karetten, så næste gang du skal i Netto eller haven, så er det bare at komme i gang. Det ser iøvrigt helt tjekket ud at lunge sig ned gennem køen til kassen i supermarkedet.

Det var alt for dagens mommy-fit afsnit, held og lykke derhjemme!

Ingen kommentarer: