13 september 2008

Paris day 3

I går fredag tog vi endnu en sightseeing tur til fods. Selvom vi har købt metro-kort til hele byen så oplever man mere hvis man går til og fra seværdighederne, og vejret har været dejligt hele dagen.
Vi har fulgt vores plan nogenlunde, først tog vi til Sacré Ceour og Montmartre, der indtil nu er det mest charmerende område vi har oplevet i Paris. Vi gik rundt i flere timer og kiggede på små butikker, kundstværksteder og cafeer i de smalle gader.

Anja ville se Moulin Rouge, så vi sluttede ruten foran den berømte varieté. Derefter tog vi metroen til Gare du Nord, Gare du Est og sidst Louvre.
På Champs Elysés var det parisiske politi begyndt at stille afspæringer op da Pave Benedicte skulle besøge Paris om aftenen. Vi gik over broen ved Grand Palace og så Militær museet på afstand.

Vi sluttede dagens udflugt ved Bastillen med en kold sodavand på en fortovscafé. Der er travlt i gaderne sådan en fredag eftermiddag i Paris så vi satte os med fødderne op og nød solen og udsigten. Morten brugte pausen til at lege med sin nye iPhone, der både kan finde vej og spille musik.

I går aftes havde vi reserveret bord på Le Ciel de Paris, der er en restaurant i toppen af Monparnasse Tårn. 56 etager klarer elevatoren på 15 sekunder, og så har man ellers en fremragende udsigt over Paris. Vi så solen gå ned mens vi spiste forret og senere blev lyset tændt i Eiffel-tårnet.

Så forstår man pludselig hvorfor Paris er verdens mest romantiske hovedstad.
Velbekomme!

Ingen kommentarer: