02 september 2008

Overhaling

Jack har tabt pusten en anelse i mangel af kranksæt og forgaffel, så der er blevet foretaget en overhaling på cykel-fronten. Selvom vejret viser sig fra sin gavmilde side for tiden, så bliver det på et tidspunkt efterår med kolde, våde eftermiddage på landevejene. Det kræver en vintercykel og sidste år købte jeg en original Saeco team-cykel til formålet.
Den team-specifikke CAAD7 ramme er en fantastisk aluminiums-kreation med en masse historie (og en enkelt bule), men i år har jeg sat mig for at prøve noget nyt de sidste måneder af landevejs-sæsonnen.

Lykkens pamfilius 30 km inde i Alsace, vinter 2007.

Nu har jeg bygget en SuperSix Team Liquigas Replika i str. 54 som et eksperiment. De øvrige landevejs-cykler er størrelse 56, men jeg tror jeg vil kunne køre på en 54'er med en længere frempind og setback sadelpind. Det skal ihvertfald prøves og samtidigt er SystemSix'en indlagt til rensning og opgradering.

SystemSix i aktion

Hver vinter skiller jeg mine cykler ad, renser alle komponenter og skifter de sliddele, der trænger til at komme på pension. Jeg faldt pladask for SuperSix'ens dybsorte farve med hvide og grønne detaljer. Jeg er ikke vild med Liquigas' team-lakering i 2008, men denne her sorte sag er lige min smag.

Hjulene passer måske ikke farvemæssigt fantastisk til resten, men de er rimeligt lette, super stive og lige foreløbig er der ikke prioriteret nye landevejshjul, før nyhederne til 2009 bliver tilgængelige.

Komponenterne er ikke super sexede, men stabile og velfungerende. Campagnolo Record, Carbon BB30 kranksæt, USE sadelpind, Thomson frempind (der dog er lidt for kort) og Ritchey WCS styr i den nye wet black lakering.

Nu er det bare at komme ud på landevejen og teste geometrien af. Og håbe på Anja ikke opdager noget...

4 kommentarer:

Kanonkuglen sagde ...

Hej Morten...
Se det er lige efter min smag... at skille sin cykel ad for at gå alt igennem.
Lækker sort SuperSix by the way... jeg er sikker på at Anja ikke opdager noget - det gør de aldrig:-)! Bare lad som ingenting og fløjt lige så stille rundt som normalt, det vækker aldrig mistanke.

Anonym sagde ...

ej haa, den er os' fed...
hvor mange cykler har i egentlig på matriklen..??
bare nysgerrig
Andreas

ps: nu hvor du har fået smag for 12timers løb, kig forbi hustlernes H12 løb til maj 2009 i Dk. Hvis du får lokket Roel & Tinker med, garantere jeg personligt at i for lov at stille op gratis..!! ;o)

jannik sagde ...

Hej Morten

Jeg synes nu okse den sorte er feed ;)

og synes også Andreas ide er rigtig god kik du bare forbi så tager jeg lidt gode billeder af jer.

Tak for kemmentaren på mit bryllup...

ses til 12 timers ;)

Anja og Morten sagde ...

Skriv mig bare på listen til Hustlernes 12timers. Det gad jeg godt, tror vist lige jeg skal have pitchet den ide for Anja.

Mht antal af cykler så afhænger det nok lidt af hvem du spørger og om vi taler hele, monterede cykler eller om en halvt bygget cykel/monteret ramme tæller med :-)

Men mon ikke tallet er i nærheden af 3 mtb og 3 racere på min side og en af hver på Anjas.
(Hun vil nok mene vi har flere stående, men de er altså ikke køre-klar :-)