14 september 2008

Last day of Paris

Sidste dag i Paris og vi havde et punkt på dagsordenen vi skulle have nået - Louvre from the inside.
Efter at Louvre og Mona Lisa har figureret i Dan Browns "Da Vinchi Code" er besøgstallet gået fra enormt til endnu større. Folk flokkes til museet, der ud over at rumme betydningsfulde værker fra Italiensk og Fransk kulturs storhedstid, også udstiller objekter fra det antikke Grækenland, Mesopotamien, Afrika og Mellemøsten.

Kunstværkerne er en oplevelse, men Louvre i sig selv tager flere timer at se. Slottet, museet og parken er simpelthen så imponerende med dets historie og betydning. Siden middelalderen har der ligget bygninger på matriklen og ruinerne af den første Louvre-befæstning er at se i "kælderen" af det nuværende Louvre.

Op gennem historien har forskellige kejsere bygget og tilbygget på Louvre og i 1989 rejstes den omstridte pyramide, designet af kinesisk/amerikanske Leoh Ming Pei.
Værkerne er samlet gennem flere århundreder, blandt andet af Napoleon, der gennem sin succesfulde erobrings-kampagner kom i besiddelse af en stor del af de 35.000 stykker kunst, man kan opleve på Louvres udstillinger.

Vi brugte knap 4 timer på museet, lige nok til at få et indtryk af byggeriet og se de mest betydningsfulde værker. Morten kunne svagt erindre guldkornene fra kunsthistorie-timerne på uni, så vi fik talt lidt om billedkomposition og græske søjler.

Efter besøget på Louvre tog vi TGV toget retur til Basel, desværre til første møde med efterårsvejret. Vi må nøjes med at se på billederne af Parisisk sol og varme.

Ingen kommentarer: