01 november 2007

Ét stort Tivoli (anja)

Det startede midt i oktober hvor vi cyklede rundt i byen, og kunne ane der snart skulle til at ske noget. Danske som vi er og vandt til tidlig jule-udsmykning, antog vi det nok ville være et meget tidligt julemarked...?
Det har siden vist sig at være 'Herbstmessen' hvilket er et årligt, ganske særligt og traditionsrigt marked, der spænder over 14 dage og som i år stolt afholdes for 537 gang.Der opstilles boder, hvor man kan købe alt til den søde tand, lige fra candyfloss og brændte mandler til traditionelle Schweiziske godter. Man kan også finde træfigurer, eller plastic-grej til køkkenet, som vi nok bedst kender fra TV-shop. Der er masser af muligheder for at afprøve diverse attraktioner eller blive underholdt af de som lukker 'legebarnet' ud. Der er noget for enhver smag.
Ifølge den lokale avis er Herbstmessen meget kendt i hele Schweiz og et ganske velbesøgt arrangement. Man regner med noget mere end én million besøgende i løbet af de 14 dage, og det forventes i år, at hver besøgende gennemsnitlig bruger mere end de 113 CHF (ca. 500 kr) de brugte sidste år.


Centrum forvandles groft sagt til ét stort tivoli, med alle boderne, radiobilerne, hurlumhejhus og et kæmpe pariserhjul.
Dette billede er taget mandag middag, hvor man ellers kunne være tilbøjelig til at tro byen lå stille hen, men pariserhjulet kører nærmest 24-7.

Alle synes at deltage med stor begejstring og engagement, selv onsdag er gaderne fyldte med glade mennesker, unge som gamle, tidligt som sent :-)

Ingen kommentarer: