16 november 2007

Holland og Belgien (morten)

I starten af denne uge har Morten været på arbejde i Holland og Belgien. Design i cykelbranchen er som i mange andre industrier ikke kun et spørgsmål om at komme op med ideer til nye produkter, det er i høj grad også et spørgsmål om tæt samarbejde med partnere og leverandører. De seneste år har mange producenter været meget afhængige af Asiatiske leverandører, men heldigvis er der stadig Europæiske virksomheder, der leverer produkter af høj kvalitet og ikke mindst innovationsniveau. Det er derfor særligt interessant som designer at besøge disse virksomheder og arbejde tæt med deres kompetencer.

I Belgien besøgte jeg Brügge, som er en meget romantisk og hyggelig by. Da der ikke var megen tid til sightseeing måtte jeg tidligt op for at gå en tur i byens smalle brostensbelagte gader. Vejret var som i resten af Nordeuropa, 6-8 grader og overskyet. Vi har hørt at man i Danmark har blæsende vejr, men som billederne viser var der stille i Brygge denne onsdag morgen.

Brügge centrum er gennemløbes af kanaler og mange huse har en væg direkte ud til vandet. Byen er nærmest en blanding af den gamle by i Århus og Venedig, men med et tydeligt nederlansk præg. Der er små broer, gamle møller og kanalpramme overalt og trafikken er i høj grad præget af de mange cyklister, der findes i byen. Cyklen er i høj grad det foretrukne transportmiddel og fordi der er lige så bakket som et stuegulv, udgør old school cykler med tunge stålstel og indvendige gear majoriteten af den tohjulede flåde. Alligevel kører de så stærkt at det er svært at tage et skarpt billede.

Sidste billede er fra hotellet i Holland. Det er også taget tidlig morgen, desværre var jeg for doven til at gå ned i poolen og svømme nogle baner, men jeg fik da nydt udsigten til det skovområde, der omgiver hotellet.

Vi kan desværre ikke vise billeder af de projekter, der blev arbejdet på i denne omgang, men måske der kommer noget på markedet i 2008 som vi til den tid kan vise billeder af.

Ingen kommentarer: