16 maj 2010

Welcome to Connecticut!

- our first week / vores foerste uge...

Velkommen tilbage til Tusindsmil i USA! Vi har ikke opgivet at lave blogindlaeg, vores foerste uge her i USA har bare vaeret fuldt program over hele linien. Vi har taget en hel del billeder undervejs, saa her kommer en udfoerlig beskrivelse af vores foerste uge i vores nye hjem.













Een af de foerste ting vi gjorde, da vi ankom var at koebe en seng. Vores lejlighed er helt tom bortset fra hvad vi har kunnet medbringe i flyet, saa en seng var en velkommen opgradering. Vi tilbragte foerste nat paa hotel, hvorefter vi hentede en queen-size seng i ren Mr. Bean stil med madrassen bundet direkte til taget af vores udlejningsbil.













Our new bed strapped to the roof of the car.

Da det var paa plads kunne vi begynde at bo i huset, som Anja ugen igennem har shinet op, startende med maling af koekken og badevaerelset.













Anja busy decorating the house while I'm at work.

Dagene er gaaet med at arbejde for mit vedkommende og organisere for Anja's. Huset skal man lige vende sig til og vores underboer skal vi have opdraget lidt paa i forhold til at rode paa faellesarealerne, men ellers er vi kommet godt fra start.

Jeg koerer med en kollega til arbejde saa Anja har bilen til raadighed, men torsdag var jeg saa ivrig for at komme ud og cykle at jeg besluttede mig for at koere vejen paa en laant cykel.













7:05 AM, iPhone sync before taking off the 25 miles to work.

Der er knap 40 km fra vores hus til kontoret, hvoraf 200 meter er flad vej, resten af straekningen gaar op og ned. Vejene er snoede og til tider lidt traenge, men heldigvis koerer de fleste biler sydpaa om morgenen og nordpaa om aftenen, stik modsat min retning.













This is what riding my bike to work looks like.


Fredag
Kontoret i Bethel ligger 170 meter over havets overflade og vores hus i niveau med stranden, saa ud over at koere op og ned ad bakkerne - der naturligt nok er de samme baade frem og tilbage - giver turen til arbejde knap 500 meters hoejdetraening, mens turen hjem igen kun stiger knap 300 meter. Med andre ord gaar det mere ned ad bakke hjem, hvilket er rart efter en lang dag. Fredag tog jeg samme tur som torsdag, saa jeg har faaet koert 100 mil (160 km) paa cykel til arbejde denne foerste uge.













Scenic resevoire 7.50 AM friday morning.


Weekend - American style

Vi har ingen moebler i vores lejlighed. Ud over indbyggede skabe og en reol i stuen er der intet her andet end de par tasker vi har medbragt i flyet. Morgenmaden efter en kort loebetur foregaar derfor i staaende tilstand ved vinduet ud mod vejen eller siddende paa en radiator.













Breakfast "empty apartment style"

Vi har i weekenden vaeret ude og mingle med de indfoedte i utallige butikker, til tag-sale (loppemarked) og i Mall'et. Der er stort set ikke det butiksvindue vi ikke har trykket naesen imod i jagt paa toerrestativ, doermaatte, rengoeringsmidler og div. moebler.













Shopping once...













Shopping twice...

Udbudet er selvsagt enormt i de store butikker, men det er allerede ved at vaerre en proevelse af taalmodigheden at skulle bruge bilen for at komme frem.













Fellow countrymen

Loerdag var der et stort tag-sale lige ned ad vejen fra hvor vi bor og vi moedte baade en svensk og en halv-dansk familie, saa det var hyggeligt at stoede paa "familie". Dog lidt upraktisk naar man staar og taler dansk til hinanden for at aftale kraemmer-strategi at saelger forstaar hvad man mener om varen.













Tag sale just down the road from where we live.

Generelt er folk utroligt venlige og imoedekommende. Vi har hilst paa naboer, genboer og folk i omraadet og alle er meget interesserede i at laere os at kende. Vi er godt tilfredse med lokationen af vores hus, omend det roder lidt hist og her og det traenger til en kaerlig haand, saa er omraadet vi bor i ihvertfald helt ideelt og ogsaa lidt over hvad vi normalt ville have raad til.













The harbor and beach is not far away from our house and the area is in general one of the nicest around.

Fra idag proever vi at logge ind paa bloggen med hyppigere mellemrum, kameraet bugner stadig af billeder fra vores dage her i USA, saa klik snarligt tilbage og foelg med i vores udflugt over dammen!

Ingen kommentarer: