21 maj 2010

Det dyre liv ...

Da vi flyttede til Schweiz oplevede vi en anderledes natur end i Danmark. flora og fauna var meget lig det hjemlige, men dyrelivet var mere varieret og “sydligt“. Herovre er det endnu et skridt i fremmed retning med stinkdyr, vaskebjoerne og masser af egern-sorter i baghaven. Igaar blev der fanget en pungrotte hos vores nabo, der i en tid havde vaeltet skraldespande og ernaeret sig af menneskeligt affald. Vi har endnu til gode at komme i naerkontakt med et stinkdyr, men vi har da set et loebe over vejen, heldigvis i retning vaek fra vores hus.

Who said a mobile phone could not deliver quality images?

Ellers er det mest egern og fugle vi ser, men naar Morten cykler til arbejde ser han ofte hjorte og daadyr, der for ham artsmaessigt gaar ud paa et. Heldigvis er det ikke ofte han ser dem som road-kill, men det sker da der ligger en bambi i vejkanten hvilket jeg aldrig har det helt godt med.
Vi gør vores ypperste for at få vores dejlige nye hus til at syne beboet og ordentligt. Badeværelset har fået en lille make-over, Køkkenet ny farve på væggene, og der er kommet persienner op.
Når Morten ivrigt cykler på arbejde et par gange om ugen, står jeg op samtidigt og løber en tur i nabolaget. Turen gaar ned omkring stranden, hvor der er masser af liv fra morgenstunden.

Gees on the beach

Selvom klokken er syv er det en helt zoologisk oplevelse, i onsdags stoedte jeg paa disse hestesko krabber foruden en stor flok canadiske gaes, der camperer ved stranden.

Krabberne yngler paa stranden, der til tider skulle vaere godt befolket med skaldyr, saa vi maa se om vi ogsaa kommer til at opleve det. Indtil videre er det blevet ved disse to eksemplarer.

If you want to read more about the crabs in the images from our beach, please visit this link to learn about Horse shoe crabs

Ingen kommentarer: