25 maj 2010

Ride to work week

Egentligt havde jeg taenkt mig dette indlaeg skulle skrives paa engelsk, men der er nogen gange man kan drage en smule fordel af at kunne et sprog kun meget faa forstaar. Det er officiel Bike Month i Maj maaned over hele USA med forskellige velgoerenhedsloeb som Bloomin Metric, arrangementer hos cykelhandlere og fokus paa cyklisters vilkaar i byerne.
Hos os i Cycling Sports Group har vi fem forskelige brands: Cannondale, Schwinn, GT og Mongoose med cykler og Sugoi, der laver toej. De fleste ansatte ejer en cykel, men det er kun en 20-30%, der commuter regelmaessigt. For at lave om paa det har firmaet en politik, der beloenner de, der enten cykler eller samkoerer for at spare paa ressourcerne. Alt efter straekningen man tilbagelaegger kan man indloese point, der saa hvert kvartal kan omsaettes til kontanter, donationer eller koeb af produkter indenfor vores brands. Det kan faktisk blive til en hel del point, isaer naar man som jeg har 35 km hver vej.

Off to work.

I dag saa vejret ud til at vaere godt, saa jeg tog cyklen paa arbejde. Planen var saa at cykle hjem igen og moede Anja ved Wilton Y, hvor vi kunne svoemme en time sammen inden aftensmad. Alt i alt godt tre timers traening, hvilket er helt i overenstemmigelse med planen og ekstra motiveret af de point, jeg senere vil kunne veksle til nyt udstyr.
Desvaerre gik det ikke helt som haabet, efter 10 km i morges koerte jeg ind paa den straekning af ruten, der foregaar paa grus, og en stor sten bed hul i mit bagdaek. Cyklen er laant og jeg havde ingen slange eller pumpe med, saa jeg gjorde hurtigt det snaevre udvalg af muligheder op: Ringe til Anja og blive samlet op, tomle eller tage den paa faelgen resten af de 25 km til kontoret.
Det blev sidstenaevnte, der triumferede, jeg taenkte tilbage paa Olanos VM sejr i 1995 pa en flad ring og accepterede at jeg i vaerste fald maatte erstatte min kollegas baghjul.

Snake bite flat.

Vejene herovre er fulde af huller og ujaevn asfalt, saa det var ingen fornoejelse, men det gik uden de helt store forsinkelser. Naar man koerer i siden af vejen hvor asfalten skraaner nedad traekker baghjulet tydeligt til hoejre, saa man naesten "slaar med halen" for ikke at koere daekket helt af faelgen.
Paa kontoret kom jeg og fik samlet mine point til regnskabet. Da mine kolleger spurte hvor jeg var punkteret underdrev jeg nok afstanden en smule eller 10, men faelgen har det fint og der er kommet et nyt Contiental daek paa, saa med mindre min kollega oversaetter dette indlaeg med en kvalificeret tolk, saa er det vist ikke noget vi taler mere om...

Ingen kommentarer: