06 januar 2009

Tilbageblik

Nytårsaften klokken 17.06, to timer før gæsterne skulle ankomme havde Morten tid til årets sidste træningsaktivitet. Mens stegen stod og varmede sig i ovnen kom løbeskoene på for sidste gang i 2008. Pulsuret skal dog ikke nulstilles til det nye år, da det desværre forsvandt under løb, læs mere om det her. I stedet for Polar hedder computeren nu Garmin, mere om det senere, men hvorom alting er, så skal der startes på ny i 2009.
Inden vi kommer for godt i gang må vi hellere bruge 2 minutter på at dvæle ved året der er gået, hvad vi fik oplevet på både personligt og ”professionelt” plan.


Livet i Basel
2008 var vores første rigtige år i Basel på både godt og ondt. Vinteren hernede kan være kold, men vi fik taget tyren ved hornene og kastede os ud i snowboardingens kunst. Det var sjovt at prøve noget helt nyt sammen selvom vi følge os en smule malplacerede da vi stod på skiskolen med en håndfuld 15-årige. Det blev dog bedre og vi kronede indsatsen med en tur til Østrig i uge 8.

Generelt er vi faldet godt til hernede, folk er venlige omend lidt anderledes indstillet end i DK, men især i fitness-centeret og blandt vores kolleger har vi ligesindede venner og bekendte. Vi er glade for vores lejlighed og vores jobs, så vi har intet at klage over. Anja er blevet flydende på tysk og har i 2008 også kastet sig ud i at undervise andre i sprog. På sportsfronten har vi taget et par udfordringer op i 2008, både hver for sig, men ofte sammen. Den helt store fordel for os som familie ved at bo i udlandet er at vi laver rigtigt mange aktiviteter i fællesskab og deler oplevelserne, gode som mindre gode.

Sporten
Netop det sportslige indhold i tilværelsen er en vigtig del af vores hverdag. I 2008 fik Morten prøvet kræfter med den Schweiziske mtb-scene, et møde der mest bar præg af det høje niveau der køres på hernede. Nogen succes resultatmæssigt blev det ikke til, men han blev en masse erfaringer rigere. En tur til DK blev det også til og en sejr i 24-timers løbet Giant24Race. Godt hjulpet af lillebror og gamle venner, men det var nu sjovt at stå øverst på podiet.


Morten skifter til Nyholm under Giant24Race

I Tyskland blev det til en 8-plads i et populært 12-timers løb, så formen i 2008 var ikke helt ved siden af. Jeg har ikke kørt nok endnu til at vurdere hvilke distancer, der for alvor passer mig bedst. Jeg føler jeg er længere og længere tid om at varme op, så måske jeg med årene foretrækker marathon-distancerne? I velo-klubben har jeg haft held med eksplosiviteten i spurterne, når der skulle køres afdelinger om klubmesterskabet, og det er da også mit mål for 2009 at kunne være med til at køre om Klubmeister-titlen.
Anja har fået alvorlig gang i løbeskoene. Flere ugentlige træninger og et fuldendt forsøg på halvmaraton-distancen har vist at første skridt på vej mod vores fælles mål for 2009, allerede er taget fra hendes side.

Anja trodser feber og snue under 1/2 marathon i Basel.

Vi har startet træningen mod en Ironman 70.3, dvs den halve Ironman-distance. Mere om den plan som 2009 skrider frem.

Udstyret
... skal man som bekendt ikke gå ned på! Det er efterhånden klart for de fleste at Morten er en lidt af en ydstyrs-fetiscist, der er ikke den cykelstump eller gismo, der ikke kan begejstre.
2008 bød på en del nyerhvervelser, bøde på landevejen og til bjergene. Der er stadig et alvorligt hængeparti idet Jack ikke er kommet helt ud af box’en endnu, men mon ikke det sker i 2009?

Fruen i huset er ikke helt grebet af feberen endnu, men som udfordringerne vokser og bekendtskabet bliver dybere, så bliver der sikkert også stillet flere og flere krav. Hvis du vil læse mere om det udstyr vi holder af her.

Godt nytår til alle Jer, der følger os her på bloggen. Vi takker ydmygt for Jeres interesse og håber vi kan bidrage med lidt løst og fast fra de varme lande I 2009. Til sidst en opsummering og et par løfter for de kommende 365 dage:

5 ting vi fik prøvet i 2008:
- At blive nægtet adgang til flyet på grund af en cykel og efterfølgende køre 12 timer i streg til DK.
- Cykelferie i Toscana.
- At blive 30.
- Dinere i totalt mørke.
- Coldplay i Paris.

5 ting der skal ske i 2009:
- Tusindsmil skal opdateres grafisk så vi kommer af med default-looket.
- Vi skal prøve at svømme i Rhinen.
- ½Ironman
- Anja skal lappe hendes egen cykel
- Morten skal tale mere tysk.

Godt nytår!

3 kommentarer:

Kanonkuglen sagde ...

Et skønt indlæg - altid dejligt med et status indlæg over året:-)!
Jeg håber at det næste år i Bael bliver endnu bedre end jeres første år som udenlandsdanskere.

Hilsner fra DK

Kanonkuglen sagde ...

Der skulle have stået "basel"... sorry!

Anja og Morten sagde ...

Tak, det er jo heller ingen hemmelighed hvor inspirationen til årskavalkaden kommer fra ;-)