01 januar 2008

Jul & Nytår

Som tidligere skrevet har vi været på besøg i Danmark for at fejre jul med vores familier. Vi tog toget fredag d. 21 og lørdag morgen klokken 08.00 krydsede vi grænsen ved Padborg.

Anja nød morgenmaden mens Morten tilbragte tiden konstruktivt med at researche på indretning af sovekupeer.

Landet i Høje Taastrup skulle vi have vores medbragte cykler fra det ene transportmiddel til det andet. Det tog Morten og Mortens far godt 45 minutter at få monteret cyklerne forsvarligt. Det tog den halve tid at køre til Holbæk.

Julen gik med alle de traditionelle gøremål blandet med en aktiv livsstil. Vi fik også tid til at gense venner og bekendte, desværre var tiden ikke altid med os, men vi håber at få set endnu flere næste gang vi besøger Aalborg.

Efter en uge i godt dansk selskab satte vi kursen sydover. Vi skulle holde nytår med vores venner Henna og Juan og senere med flere af Mortens kolleger.
Vi spiste en international middag med spanske tapas, god italiensk, chilensk og spansk rødvin, Tysk mørbrad og danske kartofler, Schweizisk is og champagne - Fransk naturligvis. Juan er her ved at forklare Anja hvordan man tilbereder de spanske specialiteter.

På slaget midnat gik vi ud i byen og overværede et fantastisk fyrværkeri. Ikke mange privatpersoner i Schweiz bruger store summer på krudt og kugler, men bystyret sætter en ære i at sende for godt 1 mio. kr. raketter i vejret.


Vi havde stjernekastere og champagne til at holde os i godt humør.

Aftenen sluttede med en Finsk tradition. Vi smeltede tin og afkølede det i koldt vand, og det størknede tin gav former, som vi så fortolkede i stearin lysets skær. Ifølge traditionen fortæller figurerne om fremtiden og året der kommer. Anja er her ved at fortolke vores.

Vi var i seng lidt i 4 og for første gang nogensinde har vi været i fitness på årets første dag. Det lover godt for 2008-formen. Godt nytår!

Ingen kommentarer: