28 januar 2008

Les Velos Parisiens (morten)

Denne uge er startet med et besoeg i det Franske, naermere betegnet Paris. Mens Anja er i Basel og udoever sin nye titel som aerobic-instruktoer er jeg i Paris for at undersoege cykelkulturen i den romantiske metropol.
Mit foerste besoeg er i butikken Les Velos Parisiens, som er en lille og charmerende butik i et af de mere mondaene kvarterer af Paris. Butikken saelger primaert Cannondale, Brompton og et lille saeregent dansk maerke, som jeg kommer tilbage til.

Butikken er meget autentisk, men traegulve, blyinfattede ruder og gamle vinkasser som opbevaring af cykelkomponenter. Paa vaegene haenger cyklerne side om side med laedertasker, antikke sadler og lysekronen i loftet giver en helt saerlig atmosfaere.

Midt i de trange lokaler duftende af sadelfedt og kaedeolie staar en Christiania-cykel, made in Denmark. Butikken saelger en del af dem hvert aar og bruger dem selv til vareudbringning og transport. Ejeren af butikken Sebastian fortaeller at cyklen isaer er vellidt fordi personen som cykler kan kommunikere med passageren(e). Har man boern er loesningen ideel, dog er man lidt nervoes de foerste gange man cykler med de smaa poder i bagagen.

Efter en haard dag i den urbane mobilitets tjeneste er det tid til en god 3-retters menu af franske specialiteter paa "Den lille Lutetia". I morgen er anden og sidste dage i den Franske hovedstad. Velbekomme

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

livet er lækkert i det franske..
Danmark eller kbh. er jo nærmest specialiseret udi de 3 hjulede til voksne.
Trio-bike til den designafhængige
Nihola til de nybagte forældre
Sorte jernhest til dem der har løst til at dreje på baghjulet & Christania-biken til de retro-glade.
Læser tit jeres blog, spændende læsning..
De bedste hilsner fra det lille bjerg i Valby
Andreas

Kanonkuglen sagde ...

Det må siges at være research i felten - fantastisk!

Anja og Morten sagde ...

Tak for de fine kommentarer. Nu har vi postet et lille indlæg om PD3-cyklen, et gammelt design. Den gruppe jeg dengang var "medlem" af besøgte Sorte Jernhest inde på Vesterbro for at finde inspiration til designet. Som jeg husker det styrede Sorte Jernhest på baghjulet, hvilket gjorde den super manøvredygtig. Det kunne være man skulle bringe et lille indlæg om dem og deres design.

Anonym sagde ...

Nu må jeg lige melde ind igen..
Er nemlig selv den stolte ejer af en sort hest.
En helt naturlig ting som familiefar i Kbh.. ;o)
Den er lidt tung i det, men ellers superfed at trille rundt i kbh. med. Den laster både min datter og kæreste uden problemer, men så er Valby-bakke altså også lidt hårdere end normalt...
Men det fede ved Sorte Jernhest er også at gutterne dernede er nogle cool'e fyre, der har en dejlig easy-going tilgang til tingene, meget bæredygtigt orienteret....
og jo den drejer med baghjulet og skal bruge mindre end 3 m. for at lave en 360...
hilsner fra Valby
Andreas