13 januar 2008

Masser af mountain biking

Endnu en weekend er gået i den tohjulede sports tegn. Man skulle tro vi snart var blevet trætte af mudder og sveddryppende klatreture, men når vejret er som det har været denne weekend, så er det en fantastisk fornemmelse at køre rundt i naturen.
Lørdag var Morten ude og køre med et par af kollegerne, en kort tur op over bakkerne I Tyskland lige nord for Basel.

Det er efterhånden blevet et kendt terræn, med et par gode stigninger og en maksimal højde over havet på 467 m. Ruten er indtegnet på kortet herunder og løber fra Basel by, gennem Weil am Rhein til Lörrach, Riehen og retur til Basel. En del af turen er bykørsel, men der er også gode stier op gennem landskab af vinmarker, skov og landbrugsarealer.

Søndag har vi sammen været ude og cykle i følgeskab af Miguel fra kontoret. Vejret var bedre i dag, sol meget af tiden og 5 graders varme. Fordi vi har fastlandsklima her i Schweiz føles vinteren meget mere mild, dels fordi det er så klart og tørt, dels fordi det stort set ikke blæser. For Morten der som sejler er vant til vind i håret er Schweiz underligt stille, for Anja er det bare rart at man ikke har chill-faktoren at tage hensyn til. I dag kunne vi cykle i let påklædning, og på trods af vi ikke havde korte bukser på som Miguel, så var det stadig behageligt selvom det ifølge kalenderen er vinter.

Da vi kom ud i skoven oplevede vi to mænd, der spillede på nogle store træ-horn. Det lød meget smukt og vi kunne høre dem langt væk i det stille vejr. Der er generelt mange mennesker i skovene. Der bliver luftet hunde, løbet, og i dette tilfælde spillet musik. Flere steder er der små bålpladser hvor familier kan lave snobrød eller nyde madpakken.

Som man kan ane på billederne er vejret klart, og farverne knap så grå som vi er vant til i Danmark. De, der har erfaring med skiferie i Alperne kender samme vejrforhold, det er klarere og tørrere i luften end det Skandinaviske kystklima.

Sporet var kun mudret ganske få steder, men med jævne mellemrum må vi af og løfte cyklerne over væltede træstammer. Turen i dag var Anjas kun syvende på mountainbike, så teknikken er ikke helt til de store hop over forhindringer. Selv Miguel med affjedring både for og bag måtte af cyklen til tider.

Tilbage ved cykelstalden var der kun rengøring tilbage. Den smule mudder, der var i skoven havde fundet vej til vores cykler, så godt der er renseanlæg lige ved siden af stalden. Miguel er godt i gang med at højtryks-rense sin maskine. Selve rengøringen kan gøres uden det store slid på lejer og bøsninger, hvis man blot er forsigtig med trykket og ikke sprøjter direkte på sarte steder.

Sidste stop på turen er vores vaskemaskine, der tager sig kærligt af vores beklædning. En quick vask for syntetiske metervarer med vaskemiddel specielt til teknisk tøj, mens vi nyder varmen i saunaen. Så er vi snart klar til en omgang mere i skoven næste weekend.

Thanks to Miguel, Christian, Dirk and Andreas for some nice riding this weekend. We hope to repeat the success next weekend.

Ingen kommentarer: