10 maj 2011

Cedar Point Yacht Club

En af vores faste løberuter går ud til Cedar Point - en halvø kun 2 km fra vores hus. På vejen derud løber man først forbi en golf bane og derefter langs vandet. Området er en blanding af mondæne villaer og sommerhus-stemning med flagstange og små bådbroer ud til lagunen. Efter 4 km er man vved vendepunktet som er sejlklubbens parkeringsplads.
Jeg har siden vi flyttede hertil været klar over at Cedar point sejlklubben huser en hel del laser joller blandt de mange bådtyper, der sejles i året rundt. I efteråret har vi set dem sejle nogle få gange, og da jeg sidste uge løb forbi et par fyre, der riggede både til stoppede jeg op og spurgte om de kendte til Laser-afdelingen i klubben. Helt tilfældigt var den ene formand for Laser-delen, så efter et par minutters introduktion havde han tilbudt jeg kunne komme den efterfølgende søndag, låne en båd og komme med ud på vandet til den sidste af "vinterens" små kapsejladser.

Meget begejstret fortalte jeg Anja vi snart skulle være sejlere (igen), og det var hun heldigvis helt med på. Så i søndags fandt jeg det gamle sejlertøj frem fra gemmerne på loftet og støvede start-uret af til en søndag eftermiddag i laser-jolle, knap 10 år efter jeg sidst havde siddet i det lille glasfiber-skrog.

Båden jeg lånte havde set bedre dage, men jeg var rigeligt nervøs for hvor rusten jeg selv ville være. Det var dog overraskende velkendt at sidde i båden og som dagen skred frem fik jeg hevet mere og mere fart ud af konstellationen. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på hvor indgroet bevægelserne og balancen er selv efter 10 år og hvor mange timer jeg mon har brugt i båden dengang.

Dagen sluttede efter 6 korte sejladser. Jeg faldt helt igennem en enkelt gang og sluttede næsten sidst blandt de i alt 17 både, men ellers gik det rimeligt med en 5. plads som bedste resultat. Feltet tæller to tidligere olympiske sejlere, så det var ikke kun amatører som jeg. På en god dag om vinteren kan der være mere en 40 både til start, noget der sjældent skete i Danmark dengang jeg sejlede på Team Danmark.

Billederne er taget af Anja, der kom ud til sejlklubben med Benjamin i barnevogn som vi kom ind fra sejladserne. Vejret var som man kan se dejligt varmt med en del sol og let vind, så ideelle forhold til at genoptage sejleriet på.

Benjamin var vanen tro super nem og medgørlig, så han sad og fulgte ivrigt med i hvad vi lavede og kom med små udbrud og fagter, når der var noget, der fangede hans interesse.

Optagelsesproceduren er sat igang til vores nye Yacht Club og jeg er startet på at lede efter en brugt båd i god stand. Hvordan vi får passet den nye aktivitet ind i programmet ved jeg ikke, men hele familien er excitet over mulighederne for at komme på vandet både i laser, men også sammen med vores nye venner, der for manges vedkommende sejler kølbåde i løbet af sommeren og gerne vil have selskab både rekreativt og med konkurrence for øje.

Ingen kommentarer: