09 marts 2011

Washington på cykel ...

Anjas forældre er kommet på besøg hos os i tre uger. De ankom søndag præcis sent nok til at jeg var taget ud af døren for at tage til Washington. Hvert år afholdes der Bike Summit i hovedstaden, hvor professionelle, debatører, græsrodspolitikere og generelt engagerede borgere samles for at påvirke Kongressen i retning af bedre infrastruktur og politiske initiativer med formål at fremme cykelkulturen i USA.
Jeg skulle ikke deltage i selve debat-delen, men istedet fremvise de produkter jeg er ansvarlig for, og i den forbindelse launche den nyeste cykel vi har udviklet under navnet Schwinn. En stor samling af de vigtigste medier indenfor cykelsporten var mødt op for at dække indholdet af dagene, og vi var heldigvis et af de mest besøgte brands.
Jeg har fået en PR agent/konsulent tilknyttet, der mandsopdækker mig under samtaler med medier, hvilket er både morsomt og mærkeligt. Det hjælper mig selvfølgelig til at formulere mig mere præcist og korrekt, men det er også lidt specielt at blive coached på den måde. Jeg fik ikke taget et billede af hende under sceancen, så det må i have til gode.

Når jeg ikke tilbragte tid med min nye spindoktor(ske), så havde jeg tid til at cykle rundt og opleve Geargetown, hvor eventen blev afholdt. Man kunne cykle fra ambassaden som vi var på, langs med floden til alle de store monumenter og turist-attraktioner i Washington. Watergate hotellet lå få hundrede meter fra ambassaden, Georgetown Universitetet, Washington monumentet og US Capitol lå ligeledes i kort afstand fra hinanden, så det var let at nå rundt på en cykel.

Tirsdag aften var vi på officiel cykeltur rundt byen for at få et indtryk af hvor behagelig og bekvem cykeltransport er i en moderne storby. Det vidste jeg jo som dansker godt, men det er sjovt at tale med ærke amerikanere om hvor forskelligt vi betragter den tohjulede. På billedet her er det min kollega Lyriel, der er ansvarlig for Cannondale cykler til kvinder.

Jeg fik også fornøjelsen af at hilse på den svenske ambassadør, hvis "hus" vi opholdt os i under eventen. Han virkede flink og interesseret i cykling, hvilket vel er meget naturligt som skandinav.
Som sagt var jeg der primært for at promovere cykling generelt og vores cykler i særdeleshed. Derfor blev det også til en del fotografier af, hvad vi kommer til at tilbyde i 2012. Eksempelvis Vestige cyklen, der er lavet af økologiske flax-fibre, der er langt mere miljørigtige end kulfibre.

Stellet er semi transperant hvorfor vi har installeret LED lys inde i stellet, der lyser op, når man cykler.

En reportage omhandlende Vestige kan ses HER (klik for link).

Onsdag inden jeg rejste fra Washington igen ankom Tim Johnson, der er amerikansk mester i cykelcross og sponsoreret af Cannondale. Han havde cyklet fra Boston til Washington på 5 dage som en del af en velgørenhedskampagne med fokus på cyklister i USA. Med sig havde han en gruppe trofaste følgesvende, der havde fulgt ham hele vejen. Undervejs var folk stødt til og fra hvis de ikke magtede alle kilometerne i hans tempo.

Hjemme igen er det tid til at være lidt sammen med familen, og se Benjamin blive større. Det er faktisk ganske tydeligt, hvor meget der er sket på et par dage. Mere om det imorgen...

Ingen kommentarer: