08 januar 2011

Volvo-vejr

Det var nok meget godt jeg kom afsted i volvoen fredag morgen istedet for at tage den to-hjulede. Selvom dagen startede uden nedboer, saa tog skyerne fat op ad dagen og ved middagstid vaeltede sneen ned.













Det er overraskende saa faa, der har vinterdaek paa her i New England, saa bare der falder en smule sne, saa giver det kaempemaessige trafikale udfordringer. Vi var rystede over adanskernes ignorance da vi var paa besoeg i julen, men vi maa med skam meddelse at det er vaerre herovre.













Da jeg skulle koere hjem havde jeg valgmuligheden mellem en landevej af rimelig stoerrelse med dobbelt-spor flere steder og saa en lille, snoet landevej som er den jeg normalt cykler paa. Under normale omstaendigheder ville jeg altid vaelge den stoerre og lige vej, men jeg havde paa fornemmelsen at den stoerre vej ogsaa ville tiltraekke flere bilister, og der skal bare eet fjols til at snurre rundt og blokkere det hele.













Det viste sig at vaere det helt rigtige valg. Godt nok tog det mig dobbelt saa lang tid at koere hjem som det normalt tager, men den stoerre vej endte med at vaere helt lukket i over to timer fordi der var sket et uheld. Det var vist desvaerre ret alvorligt, saa haaber alle er kommet helskindet ud paa den anden side, men det viser bare hvor eklatant urimeligt det er at folk koerer rundt paa slicks i en region, hvor der ventes flere fod sne hvert eneste vinter.
En anden mere positive node var dog Volvoens evner til at styre sig gennem sneen. Det er godt nok "kun" allround daek, der er paa - saa jeg skulle maaske ikke vaere saa kaephoej - men de er nye og med AWD har man et helt andet stabilt koeretoj i sneen end en forhjulstrukket.

Ingen kommentarer: