14 januar 2011

Baby Shower (1)

I dag d. 14 er der nøjagtig 1 måned, 4½ uge eller nærmere 34 dage til vi har termin, og i aften har nogle af vores rigtig gode venner arrangeret et Baby Shower.

Oversætter man direkte til dansk vil det betyde: Baby brusebad… Godt nok handler det om babyer men betegnelsen ’’Shower’’ betyder her at den vordende mor bliver ’’showered’’ med gaver, altså hun får nyttige og hjælpsomme gaver til barnet. Gaverne kan være store som små, alt fra bleer, tøj, legetøj til barneseng eller klapvogn.

Ifølge traditionen bør det være nære veninder der arrangere en sådan fest frem for et familiemedlem, fordi det anses for at være uhøfligt at ’tigge’ om gaver. Oprindeligt var kun familiens kvinder tilladt ved et Baby Shower. De mødtes over en kop te og delte deres erfaringer omkring fødsel og dét at blive mor og det var det. Men som så meget andet har det også ændret sig gennem tiderne og nu er venner, børn og mænd også tilladte samt gave delen er blevet tilført.

Går man mange hundrede år tilbage var det normalt at nyfødte blev vist frem for venner og familie i forbindelse med barnedåben, det er nok sådan vi kender det bedst fra Danmark. Sådan har det også været tidligere her i USA, men som årene er gået er kvinderne begyndt at fejre de små selv før de bliver født.
Nu mødes man til en hyggelig dag / aften med god mad, masser af snak om babyer og efter sigende bliver der ofte arrangeret nogle ’lege’, som blandt andet prøvesmagning af babymad, gætning af kønnet af barnet eller gisninger af dagen for fødslen.

Det bliver spændende at se hvad pigerne har planlagt for mig og Spunken i aften, om jeg for første gang i mange år skal smage babymad? Det eneste jeg ved at det er ’girls only’ og jeg har fået venlig befaling på ikke at forberede eller gøre noget. Denne aften er min aften og det er mig der skal forkæles :-)

Ingen kommentarer: