07 november 2010

New York Marathon 2010

New York Marathon er en af de mest prestigefyldte gade-marathons for løbere af alle ambitionsniveauer. Ruten går gennem de 5 suburbs og byen er for en dag fyldt med løbeglade mennesker og ivrige tilskuere. Vi havde også planlagt at tage et smut ind og kigge, og vejret var heldigvis med os, selvom 10 grader var lige det køligste, når man ikke som på billedet her opholdt sig i solen.

Første gang vi så løberne var på 1st street, der løber nord-syd og skråner en anelse nedad, så løberne havde en smule hjælp på et tidspunkt hvor benene er ved at være godt trætte, cirka 30 kilometer inde i ruten. Løberne på billederne her er i den bedre ende af amatørklassen, de har på dette tidspunkt brugt cirka 2.5 timer, så der er stadig lidt arbejde, der skal gøres.

Tre timer efter start og de første af de hurtige motionister løber ind gennem indgangen til Central Park på 90th street til de sidste 2 miles. Blandt løberne en af Mortens kolleger, der sluttede i respektable 3 timer og 30 minutter.

Man kan næsten ane et misundelsens blik inde bag de turkis-blå solbriller.

Sidste 400 meter til mål og enkelte løbere har overskud til at række armene i vejret i triumf. Efter målstregen ventede medalje og et varmetæppe til de trætte ben.

Efter vi havde overværet målgangen gik vi på cafe hvor vi så flere løbere, der havde besvær med at komme op og ned ad trapperne. Det gjorde helt ondt i benene på Morten, der alt for godt kender fornemmelsen af ikke at have helt styr over musklerne efter en lang, sej, fysisk udfoldelse.
Tillykke til alle, der gennemførte. Dagen idag var meget inspirerende. Måske er vi med næste år, hvem ved...

Ingen kommentarer: