21 november 2010

Julemarked a la dansk i NYC

Denne weekend har stået i julens tegn, i hvertfald i den Danske Sømandskirke i New york. Her holdes der hvert år et julemarked i slutningen af november, hvor der blandt andet sælges isenkram, julepynt, kalenderlys og meget andet julestads. Der skal jo traditionen tro tjenes penge til kirken.

Kirkeklokke og rød, hvide farver -så er vi ikke gået galt i byen

Folk møder talstærkt op og det er der flere grunde til end sammenholdet, for blot at nævne ét af trækplastrene: Smørrebrød! Folk i alle aldre stod i kø for at få smag på de højt belagte godter.

Køkultur og bemærk venligst guirlanderne og de flettede julehjerter på væggen

Mange varianter: dyrlægens natmad, leverpostej, frikadelle, reje og oste madder, smørrebrød som vi kender det med alle de gode detaljer

Der var også meget andet godt til ganen, man kunne blandt andet også be / forspise sig i wienerbrød, hjemmebagte æbleskiver, hotdogs med det hele og tilmed skylle det ned med en carlsberg eller gløgg.

Ikke nok med alt den traditionelle danske mad, man kunne også købe småkager (du ved dem på dåse), pebernødder, Toms guldbarre, pålægschokolade og en masse andet slik der ellers ikke er at finde i butikkerne her i USA.

Julestue stemningen har de da forstået at fange, man kan næsten høre julemelodierne der bliver spillet i baggrunden

Julemarkedet er et af højdepunkterne blandt kirkens aktiviteter, og bliver kun stablet på benene, grundet frivillig arbejdskraft. Blandt de mange frivillige er nogle af dem, de teenagere der skal konfirmeres i kirken til foråret. De rydder op, vasker op eller står i boderne, som en del af deres konfirmations forberedelse. De skal dog også i kirke et vist antal gange i det forløbne skoleår.

Selv det yngste skud på stammen, skal have fornøjelsen af hjemmelavede æbleskiver

Venligst udlånt af hendes Kongelige Højhed

Ingen kommentarer: