16 november 2010

Man skal benytte sig af chancen

Morten er jo draget mod varmere himmelstrøg igen. Og selvom vejret ofte viser sig fra sin milde side, har idag været grå og trist. Det har småregnet hele dagen. Træernes blade er hurtigt blevet gule og brune, og langt størstedelen ligger nu på jorden. Alt peger mod vinter. Jeg er ikke bleg for at indrømme - jeg synes julen er en dejlig tid. Tiden hvor vi skal på juleferie, og se familie og venner. Vi glæder os rigtig meget. Tiden op mod jul er der jo meget at forberede og gøre.

Af og til sker det, at jeg ender i det lettere kreative hjørne. Én af mine op mod jul aktiviteter er at lave julekort. Så her bliver der klippet og klistret, når Morten ikke er hjemme. Jeg er godt klar over, at med dagens teknologi bla. internet, kan man sagtens sende hilsner via email, messenger, skype eller Facebook. Og vi bruger jo også teknologien -denne blog til at fortælle jer (familie og venner) hvad vi går og laver. Men et godt gammeldags, håndskrevet julekort der bliver leveret af postbuddet, det kan computeren dog ikke -endnu.

En anden ting der for mig hører julen og forberedelsen til, er risengrød. Absolut ikke Mortens favorit, så hvorfor ikke benytte chancen? Vi (rettere jeg) har jo fået 'importeret' den danske kending Pama Grødris og meget mere skal der jo ikke til. Lidt vand, mælk, salt, kanelsukker og smør, så kan der serveres risengrød. Smørklatten måtte dog gerne være Kærgaarden, det har vi desværre ikke fundet men som tidligere nævnt kan vi finde Lurpak på hylderne. Vi har prøvet flere amerikanske varianter, men det smager bare ikke rigtigt. Til hverdag er jeg ligeglad, jeg bruger aldrig smør (kun i Mortens sandwich) men risengrød er ikke risengrød uden smør og intet slår dansk smør.

Ingen kommentarer: