13 november 2010

California Dreamin'

Selvom man er flyttet et nyt, spændende sted hen, kan man sagtens savne det gamle. Vi skal være ærlige og sige der ikke er meget andet end familie og venner vi savner i Danmark, men tætheden af bekvemmeligheder og transport med cykel og på gåben er en af de ting vi savner ved Danmark og Basel for den sags skyld. Herovre skal vi bruge bilen til næsten alt, selvfølgelig også fordi man så vender sig til at den er lige dernede i garagen.

Basel har vi savnet på det seneste - naturen lige uden for døren, det fremragende offentlige transportsystem og de flinke mennesker vi lærte at kende på de godt 3 år vi fik i den nordvestlige afkrog af Schweiz.

Herovre i Connecticut har vi dog vand og strand som vi aldrig har haft det før. Californien eller Løkken er det ikke, men når solen skinner og temperaturen er midt i 10'erne, så er det faktisk et både smukt og behageligt sted vi bor.
Anja har fået ny cykel (igen), da hun som du måske har set på billederne fra for en måned siden ikke kan køre på hendes racercykel grundet maven. Den nye cykel har en mere komfortabel, oprejst kørestilling samtidigt med den er let og hurtig at køre på.

Vi cyklede ti kilometer ud af kysten i forhold til hvor vi bor, og derude er der et par strande og strandparker, der som vores er offentligt tilgængelige. Forskellen er en smule bedre sand og sikkert også mere gennemstrømning af vandet, så det burde være af en bedre kvalitet end nede ved vores strand.

Området omkring hvor vi bor er officielt cykelvenligt, så der er en cykelsti lignende den man kender i Europa. Da bilerne ofte er bredere herovre og asfalten nogle steder meget hullet, så er den ekstra plads til cyklisterne højt værdsat.

Med til historien hører dog, at bilisterne generelt er flinke til at holde afstand, så vi har ikke på noget tidspunkt været i vanskeligheder eller i farlige situationer. Og når udsigen er som denne, så er det en fornøjelse at cykle, selv herovre på automobilernes hjemmebane.

Enkelte steder er byerne begndt at bygge cykelstier gennem parker og landskaber, ofte i forbindelse med nedlagte jernbanespor.

En sidste ting Amerikanerne skal have ros for at fasciliteter til hybby-entusiaster af alle aldre og størrelser, især hvis det lugter en smule af gasoline. Du har sikkert set vores indlæg omkring gokart-racing på vores strand - hvor vi cyklede idag var der modelflyvebane og tilhørende klub nede ved vandet.

I morgen søndag flyver jeg til Asien igen for en uge, så det var dejligt vi fik lidt kvalitetstid sammen i det gode vejr idag.

Cykelturen blev 40 kilometer lang, hvilket var en fin længde for Anja, der ikke har så mange kræfter på bakkerne. Det er hårdt at have en ekstra passager ombord, så vi må se os om efter en cykeltrailer Junior kan komme på slæb i efter min cykel.

Ingen kommentarer: