27 november 2010

Happy Holidays

Her i Connecticut har vi stadig vinterens foerste rigtige snefald til gode. Selvom vi naermer os December og nattefrost saa smaat er tilstede, saa er det eneste der falder ned fra himlen de sidste blade fra traerne.
Som en slags optakt til julemaaneden ligger Thanksgiving sidste torsdag i November maaned som en velfortjent pusterum foer stresskurven igen kravler opad gennem december.













Da vores familie bor langt vaek - eller vi langt vaek fra dem - saa er Thanksgiving holiday mere en ferie uden indhold end stress og jag for at koere landet rundt til familien. Mange i USA valfarter nemlig mange hundrede kilometer om onsdagen for at tilbringe torsdag med kalkun, kartoffelmos og graeskartaerte. Vi tog vores cykler og brugte formiddagen paa de oede veje omkring Norwalk istedet.













Heldigvis fik vi ikke lov at gaa glip af en rigtig Thanksgiving Dinner, vi var nemlig inviteret ud til vores udlejere Carol og Ranjid Solheim, der bor nogle faa kilometer nordpaa i byen. De har to doetre og en masse venner, saa knap 30 mennesker var samlet i deres hus fra klokken 15. Vi ankom med blomster og stor appetit som vi var blevet bedt om, men selvom vi gjorde vores bedste var den 12 kg store fugl for meget til vi kunne toemme buffeten.













Vi tog ingen billeder under middagen, da vi ikke syntes det ville vaere hoefligt at medbringe til en anden families middag. Det er selvfoeligeligt lidt aergeligt ikke at kunne vise indtryk fra middagen eller maden, saa I maa stole paa vores ord om at det var super hyggeligt og et fremragende maaltid.
Carol er Norsk og Ranjid fra Sri Lanka, men de moedtes i Koebenhavn og boede i Danmark i en periode, saa Ranjid er meget inde i dansk mentalitet og traditioner. Deres doetre hedder noget saa dansk/norsk som Kirsten og Anja, saa der er meget Skandinavisk praeg i huset. Saa meget at Ranjid satte Roed Aalborg og Linieakvavit paa bordet, som deres Amerikanske venner dog skulle tage sig noget mod til at indtage.













Dagen derpaa kaldes Black Friday, og vi har vi faaet solen at se saa gentaget cykelturen inden vi har vaeret i Ikea og koebe en baenk til vores entre. Vi skal bruge weekenden paa at indrette vores hjem som forberedelse til den lille ny og saa skal vi selvfoelgelig ud i det gode vejr og nyde at det ikke sner paa disse breddegrader foreloebig.
God weekend!

Ingen kommentarer: