19 april 2010

SuperRed

Når man ikke har råd til en Ferrari, men stadig har hang til noget rødt og racy må man ty til andre to-hjulede midler.

Gennem de sidste to måneder har vi sparet på udgifterne, for jo mere vi erhverver, jo mere skal vi have flyttet. Januarudsalg og forårsmoden er gledet af på os som en tabt sæbe under bruseren, men når det drejer som om (faglige) cykler, er det en anden sag.

Vi har sendt en del af vores velociped-samling til opbevaring inde i Tyskland til vi en dag kommer tilbage, men vi tager dog også et par med til Connecticut til brug derovre.

For at være på toppen til de locale criteriums, der køres lige uden for kontoret hver uge har jeg skiftet min gode gamle Cannondale SystemSix ud med en lettere og stivere ramme med navnet SuperSix. Super fordi den er god - Six som carbons nummer i det periodiske system.

De fleste dele er hentet fra den gamle racer, men der er også blevet tid til et par ændringer i setup'et. Først og fremmest er jeg skiftet fra Campagnolo Record til SRAM Red. Vægtbesparelse, innovativt design og koordination med mine øvrige cykler er hovedårsagerne, selvom Campagnolo altid har været en vinder i mine øjne.

Cockpittet er kittet ud med dele fra Zipp og Extralight, der på frempinds-siden er lidt af et eksperiment.

Styret har jeg kørt med før og er bortset fra prisen godt tilfreds, men frempinden er en komponent jeg har haft liggende i kælderen i godt et år nu. Med 94 gram på vægten er Ultrastem'en ikke ligefrem forbundet med stabilitet og stivhed, men første test-sprint viste ingen tegn på svaghed. Imponerende!

Sadel er den efterhånden klassiske Speedneedle og sadelpinden er fra New Ultimate, så ikke noget ekstravagant, men fint til mine +78 kg. Det er trods alt kun 230 gram den kombination tynger på vægtskålen.

Bremser er mine gode Ciamillo Negative Gravity i Red Devil udgaven hvilket vel er passende til denne røde cykel. Selvom farven ikke matcher helt op er det nok et look jeg beholder. Så længe jeg er tryg ved den lidt specielle bremse-fornemmelse.

For at sikre perfekt funktion har jeg udstyret både gear og bremser med Gore RideOn kabler, der er et komplet lukket system. Det virker meget lovende og da jeg ikke er meget for at få mine cykler ud i vand uden god grund skal det nok holde mange kilometer uden problemer.

Med et par farve-koordinerede stumper som kabelender og aluminiumsbolte er cyklen komplet og ready to race.

Første tur søndag var en fornøjelse og med 6.25 kg alt inklusiv er vægten rimelig med valget af hjul taget i betragtning. Jeg måtte dog skifte guld-kæden til noget mere diskret efter turen, da KMC ikke fungerer optimalt med SRAM Powerdome kassette. Så blev man da det klogere. I mit fremtidige job som produktchef er det vigtigt at teste cykler på egen hånd, så man kan næsten afskrive det røde dyr som erhvervsmæssig nødvendighed.

Ingen kommentarer: