04 april 2010

Når man nu ikke er på Mallorca ...

For at give et afbræk i cyklingen omkring Basel tog vores ven Juan og jeg en tur til Strasbourg fredag morgen. Ideen var at tage toget til Strasbourg og derefter cykle 65 km nordpå til byen Niedersteinbach, hvor mine forældre tilbragte påskeferie med deres mountainbikes.

At komme til Strasbourg er relativt simpelt fra Basel. Der er to hovedbanegårde i byen, én til den franske side og én til den tyske så bortset fra en tur gennem tolden er toget til Strasbourg let at komme til og kører direkte på 1 time og 20 min. Cyklerne medbringes gratis og hænger fint på dertil indrettede pladser.

Efter ankomst til Frankrig havde vi lige tid til et billede inden vi skulle trille videre nordpå. Juan ser således ud:

Jeg havde også taget solbrillerne på til lejligheden.

GPS'en er et formiddabelt værktøj når man skal på tur. Man kan kritisere Garmin for deres brugerflade, men funktionerne er gode når man lige har vænnet sig til den måde navigationen foregår på. Jeg er især glad for det dynamiske zoom, der giver et godt overblik over både næste sving og direktioner længere fremme. Det tog et minuts tid for computeren at beregne ruten, men så var vi også klar.

Vejene nord for Strasbourg var meget lig hvad jeg husker fra Vestsjælland: Rullende bakker med 3-4% stigning , små landeveje gennem landsbyer og masser af modvind. Der var også et par små, korte bakker med en lidt stejlere stigning og en landskabelig blanding af mark og skov.

Målet nået efter godt 2 timer og tid til en fremragende frokost på hotellet Cheval Blanc, der ud over at servere frokost til sultne cykelryttere selv når køkkenet officielt er lukket, også byder på yderst rimelige priser kvaliteten taget i betragtning.

Turen retur blev en anelse mere stresset da vi skulle nå et tog, vi ellers havde planlagt nøje efter. De sidste 30 km blev der skruet lidt op for benene så vi endte med tid til at tyde den franske billetautomat men desværre ikke nok til at få shoppet cola til togturen.
Alt i alt en glimrende træning, desværre uden Anja der, ikke har ryggen klar til 5 timer i sadlen. Vi håber det snart kommer!

Ingen kommentarer: