26 april 2010

Schwarzwald

Vi skriver ofte om cykelture “inde i Frankrig” eller i Schweiz omkring Basel og det er da også oftest der vi slår vores tohjulede folder.
Skal man opleve rigtige bjergetaper er Tyskland dog stedet at køre til, nærmere betegnet Schwarzwald, der er det store skovområde I Baden-Wütenberg lige nordøst for Basel.

Højeste punkt er Feldberg, der rager hele 1493 meter op over havets overflade og har et glimrende lille skisportsted tilknyttet til det øverste plateau.
Søndag gik velo klubbens forårstur ind i Schwarzwald og med udsigt til 140 km i solskin var det et god mulighed for dels at få god træning, dels at få set området for måske sidste gang i lang tid.

Vi fik ikke kørt de højeste punkter, men tre gange over 1000 meter omkring Schönau og Todtmoos tæller vel også. Samlet blev det til 1800 højdemeter, så god udholdenhedstræning i perioder af turen.

Anja blev hjemme da 140 km stadig er for meget for hende og i øvrigt er hun ikke så bidt af cykling at hun nødvendigvis behøver 5 timer i sadlen.

Hvis alt går vel er næste weekend vores sidste i Basel, så måske der bliver tur til en sidste lang cykeltur i dette fantastiske landskab, vi sikkert kommer til at savne når først vi er flyttet herfra.