02 april 2009

L'Étape du Tour

1ste April markerer ikke kun starten på foråret, også starten på cykelsæsonen for mange. Væk er slud og sjap, frem fra skabet kommer de korte bukser og sommercyklerne. Med vores 70.3-projekt føler vi at sæsonen første peak i performance ligger tidligt, og mange vi taler med har først deres første mål for træningen i Maj eller Juni. Vores tyvstart giver heldigvis plads til et par andre udfordringer hen over året. Således kører vi 24timers løb i Nordjylland i midten af Maj, et arrangement der er ved at blive tradition for os. I år udvider vi til begge at være aktive, og Anja får sin debut som mountainbike-racer.













Anja som sognieur under sidste års Giant24race

Sæsonplanen er således ved at blive udformet og vi bringer snarligt en oversigt over vores aktiviteter. Et arrangement vi ikke vil holde igen med er Mortens deltagelse i årets L'Étape du Tour.













Har du nogensinde tænkt over, hvordan det må være at køre en etape af Tour de France? Der er nok ikke mange cykelryttere med respekt for sig selv der ikke har tænkt den tanke, dog uden nogen sinde at få et egentligt begreb om det. Der er mange gode bakker i Danmark og lige så mange gode motionsløb, men i Frankrig har de L'Étape du Tour – en gennemkørsel af en rigtigt etape fra Tour de France.













I år er det 18. Etape fra Montélimar til Mont Ventoux, der står på menuen. Ruteprofilen er ikke skræmmende når man ser på de første 3-4 stigninger, men så er der lige den der sidste knold på turen efter man har kørt 150 km. Knolden kalder de Mont Ventoux, eller ”det skaldede bjerg” og er et af de mest berømte i Tour-historien.










Etapens samlede profil:
Côte de Citelle - 5,2 km at 3,9 %
Col d'Ey - 6,3 km at 5 %
Col de Fontaube - 4,7 km at 4,3 %
Col de Notre-Dame des Abeilles - 7,8 km at 4 %
Mont Ventoux par Bédoin - 21,2 km at 7,6 %

Mont Ventoux er nok bedst kendt fra Tour de France hvor legender som Merckx, Bernard, Pantani og Virenque har sejret på toppen. 13 gange har tour-feltet klatret Ventoux, der også har et cykelrytter-liv på samvittigheden idet Tom Simpson kolapsede på bjerget i 1967.













Øjeblikket hvor Pantani sætter Armstrong på plads på Mont Ventoux under Tour'en i 2000, en af de mest dramatiske opkørsler i Tour historien - Armstrong vinder dog samlet.

Jeg er meldt til sammen med 19 af mine kolleger, Anja har takket nej, så det bliver desværre ikke en par-aktivitet. Det bliver dog endnu en stor mundfuld for 2009, kan næsten ikke vente til at se den golde top som en sand grimpeur.

Ingen kommentarer: