29 maj 2013

Harryman Olympic 2013

Paa mit skrivebord har jeg en kalender over de loeb jeg overvejer eller finder interessante i den kommende saeson. Det er alt fra triathlons til MTB og landevejsloeb, oftest med udgangspunkt i lokal beliggenhed da jeg ikke har tid eller lyst til at rejse langt for at deltage med mindre familien kan komme med.

Inden Helena kom til verden havde jeg en forventning om at det sagtens kunne lade sig goere at deltage i et par loeb henover aaret, men at familien selvfoelgelig kommer i foerste raekke. Desuden vil jeg gerne give Anja saa meget plads som mulig til at komme ud af huset hvadenten det er til shopping i NYC eller loebeture til stranden.
Nu da Helena er en del af familien er jeg glad for jeg ikke har tilmeldt mig mere end et par arrangementer. To boern ER en omvaeltning og jeg havde vist glemt hvor meget af ens tid en lille ny kraever. Anja er heldigvis en superstar, og med Camilla på besøg sneg jeg mig (for 10 dage siden) ud af huset en lørdag morgen for at deltage i Harryman Triathlon.
Du husker måske hvordan jeg sidste år tilførte min første DNF (Did Not Finish) til scorekortet, så i år havde jeg konservativt valgt den olympiske distance frem for halv-Ironman løbet.


Arrangementet afholdes i NY State på og omkring Hunter og Bear Mountain. Området er en stor naturpark med masser af skønne cykelruter og stedet er kendt for dets "alpe-toppe", der hver weekend lokker masser af cyklister ud på de snoede veje. I år var cykelrytter to omgange omkring den sø, vi først svømmer i. Vejret var perfekt med godt 20 graders varme og et tyndt skydække. Der var 180 deltagende, hvilket er et lilleløb men en fin størrelse til årets første løb, hvor alle er lidt rustne. Efter en OK svømmetur kom jeg ud af vandet som nummer 5 eller 6 og den placering holdt jeg på cykelturen med undtagelse af en enkelt konkurrent, der smuttede forbi lige inden vi kom ind til T2.


Den afsluttende diciplin er mit fokus i år, med de ressourcer jeg har at dedikere. Tiderne er blevet forbedret gennem min ugentlige intervaltræning, og jeg var godt tilfreds med forrige weekend at kunne løbe de 10 km på 46:12 hvilket er under 7:30 per mil i snit. Jeg blev stadig overhalet og dumpede til en 16. plads samlet, men sluttede som nummer to i min aldersgruppe, så der står en ny, "flot" pokal på mit skrivebord. Jeg er stadig langt fra de bedste, men med min træningsindsats i mente har jeg forbedret og balanceret min perfomance. Der er lang vej endnu hvis jeg virkeligt vil til tops, men igen - så længe jeg kan vise fremgang, forblive skadesfri og nyde sporten, så er det mit kortsigtede mål. Afkastet er ganske højt, så intervallerne skal holdes ved lige hen over sommeren, og jeg har meldt mig til nogle lokale motionsløb. Cyklingen er fortsat indsnævret til min pendling til arbejde og svømningen fortsætter jeg med min ugentlige 40 minutters session. Det er alt, alt for lidt til at komme til tops i age group Triathlon, men det er hvad jeg har at gøre med og jeg glæder mig til Anja kommer ud og får tid til sig selv og ungerne kan tage med mig i poolen eller i traileren bag Slicen. Hvem ved, måske en dag vi skal til Kona... Resultater fra Harryman er HER.

Ingen kommentarer: