02 juni 2013

Memorial Day

Der er meget faa helligdage om foraaret i USA. Der er et vaeld af forskellige religioese traditioner, men ingen saa udbredte at man faar fri fra arbejde, ihvertfald ikke i sportsbranchen. Een ting, der dog fejres paa tvaers af de 50 stater er de udsendte soldater og faldne helte. Mandag d. 27. Maj er Memorial Day, der fejres med parader og optog over det ganske land.














De sidste par aar har vi ikke lagt meget maerke til arrangementerne her i Norwalk. Vi er som regel gaaet direkte til stranden, vaek fra byen og det er foerst op ad dagen vi har rigtigt maerket at alle har fri fra arbejde. I aar valgte vi at gaa i retning mod byen og dermed ned til Veterans park, der kun er 1500 meter fra vores hus.














Som navnet antyder er det en park opfoert for at hylde veteranerne, og der er ogsaa en enkelt skulptur og et stort 'Star & Stripes' svejende over parken, der primaert er boldplads med 2 fodboldbaner, en baseballomraade og et andet stort graestaeppe, der er grundlag for lacrosse og rugby.














I dagens anledning var der to amerikanske flag hejst, det sekundaere fra enden af en stigesproejte, der holdt parkeret ved parkens indgang, sirenerne tavse, men blinkene i rotation.













Benjamin var selvfoelgeligt meget optaget af de mange tjeneste-koeretoejer, indtil han saa nogle firbenede af slagsen. Vores lille dreng er ikke bange for dyr, men holder sig lidt paa afstand indtil vi har vist ham man godt maa roere. Han spurgte efter 'vognen' troende at hestene skulle traekke en vogn som det stykke duplo legetoej han har derhjemme.














Efter et besoeg hos hestene saa vi nogle af orkestrene, der skulle med i optoget inden det hele startede klokken 10.













Vejret var sommerligt med sol og sommertemperaturer akompagneret af en smule vind, saa vi havde lange aermer paa. Benjamin fik et lille flag at vifte med og saa stod vi ellers paent i siden af vejen og iagtog optoget, der varede en hel time.


























Ingen kommentarer: