30 juni 2013

Racing June

Juni er naesten forbi og Juli banker paa doeren imorgen mandag. De faa indlaeg vi har lagt paa har mest handlet om vores nye, stoerre familie og de oplevelser, der foelger med. Det er nu ikke hele juni, der har handlet om bleer og brystpumper - faktisk har min wife vaeret saa overskudsagtig at lade mig deltage i et par loeb, baade triathlon og loeb til fods. Lad der ikke vaere nogen tvivl om at jeg inderst inde haaber Anja faar lyst til at tage afsted i stedet for mig i fremtiden - eller hvem ved, maaske en familietur naaste aar?


Maaneden startede med Rev3 Quassy triathlon, som vi har vaeret en del af siden det for fire aar siden blev afholdt foerste gang. Rev3 er siden vokset til en landsdaekkende triathlon-arrangoer, men det var ved Quassy Amusement Park i Connecticut at det havde sin spaede start.
Sidste aar var vejret mildest talt vaadt, i aar var det anderledes lunt of solrigt. Jeg haabede paa at korte af sidste aars tid, og saa frem til at skulle forbedre isaer det 10 km afsluttende loeb. Med en frisk 41 minutters 10K fra Maj maaned haabede jeg paa at komme i maal i omkring 45 minutter, vel vidende at Quassy er kendt for at have en virkelig svaer loeberute.


At tage alene afsted er ikke saa sjovt som naar familien er med, og der er heller ingen til at tage billeder af en ude paa ruten, saa fra billedet af min cykel som den foerste ved fredagens check-in springer vi bare direkte til selve resultatet: 2 timer, 32 minutter og 0 sekunder. 10 km paa 48:10. Nummer 12 af 71 deltagende i 30-34 aars aldersgruppen, nummer 57 af 717 startende samlet.


Den gode nyhed: Jeg var konsekvent blandt de 10-12 bedste i min kategori - med andre ord faldt jeg ikke gennem feltet som tidligere. Den 'daarlige' nyhed - jeg barberede kun 5 minutter af min samlede tid fra sidste aar. Loebet var tilsvarende, svoemningen ligesaa, det var primaert paa cyklen jeg koerte hurtigere i denne omgang.
Samlet set godkendt, og skoent at komme hjem til den ventende familie:


Halvvejs i juni startede den lokale Norwalk loebeklub deres "Summer Series". Klubben, der ogsaa staar for "Mothers Day 10" afholder i loebet af Juni, Juli og August en serie loeb, der starter med 5 km og slutter med en halv marathon. Resultaterne taeller individuelt og samlet til en vinder af hele serien, og det er loeb, hvor der moeder 200 deltagere frem i snit. Det gode ved loebene ud over afstanden oeges gradvist er at de ligger i cykelafstand fra vores hus. Loebene foregaar altid om loerdagen, med start klokken 8:00 og loeber man hurtigt nok og springer praemieoverraekkelsen over kan man hurtigt vaere hjemme igen.
Foerste loeb gik rigtigt godt, 5000 meter med nogle gode bakker og en samlet 8. plads i tiden 18:53 og en naevnelse i lokalsproejten. Resultatet var bedre end forventet, saa det var lidt skuffende at jeg her i weekenden maatte indkassere en 15. plads paa 8 km i tiden 34:24. Til historien hoerer en lang uge i Utah og en natteflyvning hjem, saa jeg maa bare fokusere paa naeste loeb om 14 dage, hvor der er 7 mil eller 11 km paa menuen. Samlet ligger jeg nummer to i min aldersgruppe, og da nummer et er ret overlegen haaber jeg paa han misser et af arrangementerne, saa jeg kan stikke af med pokalen. Indtil nu har jeg cyklet hjem inden alle er kommet i maal, saa jeg har ikke faaet mine medaljer fra de foerste loeb. Til gengaeld har jeg faaet en flot neongul t-shirt med masser af lokale sponsorer paa ryggen. Den polerklud bliver volvoen glad for.

Ingen kommentarer: