08 juni 2013

5 gyldne doegn ...

Der er bedring at spore hos Helena! Sidste weekend gik vi ind i fem gyldne doegn, hvor hendes udbrud blev faerre og kortere og natlige soevnperioderne blev laengere. Tirsdag var ugens hoejdepunkt med en meget rolig morgen, vaagen det meste af eftermiddagen uden de store udbrud og derpafoelgende 5 timers soevn i streg fra 22 til 03 om natten.














Vi bruger meget energi paa Helenas tilstand baade i de lyse og moerke timer saa forbedringen var saerdeles velkommen. Hvis du skal have hemmeligheder ud af en kollega eller en god pris paa en brugt bil saa glem alt om elektrisk stoed og cigaretgloeder - mangel paa soevn er det mest effektive pressionsmiddel der findes.














Vores dag med Helena har indfundet sig i en vis form for rytme. Hun sover en del om formiddagen, er vaagen om eftermiddagen og ligger sig til at sove omkring klokken 22. Den vaerste periode er fra 7 til hun sover, der kan hun godt komme med udbrud af kolikagtig karakter. Det er svaert at finde praecis det, der goer hun falder til ro. Nogle gange slapper hun bedst af paa maven, andre gange naar hun ligger paa ryggen og faar skiftet ble. Det er blevet tydeligt at hun har et veludviklet alarmsystem, de fleste gange saerligt i loebet af dagen er der en naturlig aarsag til hendes udbrud - ble, sult eller boevs. Jo senere paa dagen det bliver, jo svaerere er det at finde aarsagen.














Om natten sover hun oftest 3 timer ad gangen, men saerligt efter midnat kan det vaere svaert at faa hende til at boevse og dermed sove konsistent videre. Anja er stadig den ledende skikkelse herhjemme og tager det tungeste slaeb om natten.



Vi skiftede medicin efter laegebesoeg i tirsdags og det har oedelagt rytmen en smule, men fredag og idag loerdag har vaeret god igen, saa vi haaber at kunne holde momentum hen igennem naeste uge.













Benjamin lider ingen noed, det soerger vi for, Han er utrolig soed og kommer med hendes sut naar hun er sur  og kysser og krammer saa meget han faar lov. Her har han sat sig ved hendes side for at vise hende en "Wheels on the bus" film paa YouTube.

Ingen kommentarer: