04 juli 2013

Car Wash

Benjamin goer flittigt brug af vores iPad. Da han var kun faa maaneder gammel hoerte vi paedagisk anbefalet stimulerende muzak - alle Bethowens klassikere paa baby-klaver. Semere blev det Albertes 'Min Klub Foerst', der var soundtrack til Benjamins sidste vaagne minutter og som han voksede laerte han i den grad at bruge iPad'ens forskellige aps og spil.

Nu er han saa velbevandret at han tager og afslutter Skype-opkald selv, soeger YouTube og laerer alfabetet med Elmo og resten af karaktererne i Sesame Street. Det lyder opdigtet, men det sikkert ikke enestaaende - vores 2-aarige soen er hurtigere til at navigere tabletten end de fleste voksne. Teknologi idag er bare paa et andet niveau end da vi var boern.














Peter Pedal eller Curious George som han heder originalt er een af Benjamins yndligsfigurer, og der er masser af tegnefilm tilgaengelige paa YouTube. Filmene er faktisk baade laererige og underholdende, saa vi sidder alle og ser dem med Benjamin som en hyggelig familie-aktivitet. Vi har som du sikkert ved ikke noget TV, saa vi lader ham se 30-60 minutters video paa iPad'en om dagen hvis han har lyst.
Een af de mange Peter Pedal film handler om Peter og Ally, der bygger en bilvask til deres legetoejsbiler. Den er Benjamin saerligt glad for fordi vi ogsaa har taget ham med naar volvoen skal vaskes. 10-turskortet er halvvejs opbrugt, for med to boern staar handpolering ikke oeverst paa listen. Nu er det efterhaanden blevet saa varmt udenfor at Benjamin kan slaettes i vand uden at frygte forkoelelse eller halsbetaendelse, saa idag har vi vasket bilen paa den gammeldags facon.














Til stor glaede for Daddy er Benjamin vild med at vaske bilen og han goer et godt stykke arbejde. Laerenem og for tiden meget selvstaendig, saa med en lille udgave af fars autosvamp tog han en toern rundt om automobilet. Sjovere endnu blev det, da saeben skulle spules af - det tog ham ikke lang tid at finde ud af at baade mor og far loeber vaek, naar der bliver sproejtet vand efter dem.














Bilen blev skinnende ren og Benjamin var med hele vejen. Bag efter fik hans dumptruck og gravko en tur med svampen ogsaa, saa hele vognparken straaler i solen her paa Amerikanernes nationaldag 4th of July.

Ingen kommentarer: