01 oktober 2012

Cross Vegas

Messen i Vegas markerer Cykelcross saesonnens start. Meget belejligt er aarets foerste loeb  paa et stort fodbold-anlaeg i udkanten af Las Vegas klokken 21 om aftenen saa alle messe-gaesterne kan tilskue. Der er ikke meget mudder eller sjap at forcere, men der er til gengaeld masser af mennesker og mudderet skal nok komme som saesonnen skrider frem.














Vi havde fornoejelsen af VIP pladser saa vi stod naermest midt paa den snoede bane. De professionelle koerer 60 minutter for fuld skrald, med vores rytter Tim Johnson og Rapha/Focus' Jeremy Powers - begge paa billedet her selvom det er svaert at se. Desvaerre var det Powers, der havde mest skud i benene paa sidste omgang, men derfor havde vi en fest alligevel.



Det er fascinerende at se rytterne paa saa hoejt niveau paa naermeste hold. Jeg har moedt Tim flere gange, men det er foerste gang jeg ser ham i et betydningsfuldt loeb.


Se her hvorfor man kalder forceringen af de smaa barrierer for "bunny-hop" - Det er op ad bakke i fuld sprint paa hver eneste omgang: