29 oktober 2012

Sandy kommer

Orkanen Sandy er paa vej ind over amerikas oestkyst og dermed direkte ind i vores baghave. Det ser saerligt slemt ud i New Jersey og New York, men med kun 50 kilometer til Manhattan er vi taet paa centrum af begivenhederne.














Ifoelge grafikken laant fra Politiken.dk slipper vi for det vaerste hvilket vi priser os lykkelige for. Dog kan der stadig opstaa problemer med tab af stroem og skader paa bygninger som foelge af vaeltede traer. Den foerste indikation af Sandy er den forhoejede vandstand, der allerede nu volder problemer. Herunder er det een af gaderne smaa 500 meter fra vores hus, der nu ender direkte ud i Long Island Sound istedet for et par meter ned til vandet.














Sandy er projekteret til at ramme med fuld styrke omkring midnat, men allerede nu er stormen tiltagende og der er vand i byens gader.

Her plejer man at gaa ned til stranden.














Billederne her er fra omkring klokken 15, (20.00 dansk tid) ved vores strand og naerliggende villaveje. Allerede nu er vandstanden flere meter over daglig middel og paa niveau med Irene fra sidste aar.

Postbudet skal huske gummistoevler...














Hvor slemt det bliver i aften og isaer imorgen ved hoejvande-tid ved vi ikke, men det er helt sikkert der bliver mere vand og stoerre oedelaeggelser end da Irene gik i land for et aar siden.

Den her lille fyr plejer vi ikke at se paa villavejene.














Saa snart det bliver sikkert at faerdes udenfor uploader vi billeder af omraadet, forhaabentligt fra vores eget hus gennem vores egen stroemfoerende internetforbindelse.

Ingen kommentarer: