28 oktober 2012

Hawaii Ironman Part II

Efter en uge i Kona var luften fuld af spænding og forventning til selve løbet lørdag. Det er ved at være længe siden nu, så det er ingen hemmelighed at Australieren Pete Jacobs og storbritaniens Leanda Cave svømmede, cyklede og løb med sejren.

Pete Jacobs i målVi var hele løbsdagen i centrum af aktiviteterne, vores område var lige indenfor den første mil af løbet og vi kunne se ud over svømningen.Opløbsstrækningen var mindre end 1000 meter væk, så vi var med til at følge atleterne fra 6 morgen til midnat. Her er et par billeder fra dagen, tillykke til alle, der gennemførte.

De professionelle atleter starter cykelturen efter 3,6 km svømning.
Vinderen Pete Jacobs ses med sorte shorts som 3. mand.
Efter at have set vinderne komme i mål tog vi en pause og spiste aftensmad inden vi igen gik ned i målområdet. De sidste 3 timer af løbet (der slutter ved midnat) er meget underholdende.Atleterne har på det tidspunkt været ude i 14 timer og har 3 til at slutte løbet inden tidsgrænsen. Her er det Fireman Rob, der deltager i løbet for at samle ind til kræftramte kolleger. Han gennemførte den afsluttende marathon iført fuldt røgdykkerudstyr.Det er meget inspirerende at se de mange amatører, der gennemfører. Tyve minutter inden løbet sluttede kom det ældste deltager i mål, 85 år gammel! Det er vildt imponerende at så mange ældre deltager, flere af dem så også MEGET trætte ud, men de sidste 1000 meter må være utrolige at opleve på den sorte løber med IRONMAN logoet for enden af de næsten 17 timers anstrengelse.

Ingen kommentarer: