24 oktober 2012

Hawaii Ironman Part I

Hawaii Ironman er de officielle verdensmesterskaber paa Ironman distancen. Deltagerne har for stoerstedelens vedkommende kvalificeret sig gennem de mange officielle Ironman staevner verden over eller vaeret heldig at modtage een af de 500 lodtraeknings-pladser.

En ikke helt almindelig samling cafe-racere.Hele ugen var gaderne i down town Kona fyldt med athleter og Ali'i Drive som er een af de beroemte gader, der er involveret i den afsluttende marathon var konstant centrum for ironmen of kvinder, der var ude og traene enten loeb eller paa cyklen. En masse athleter har familie og venner med, saa der er generelt rigtigt mange mennesker ude og motionere i varmen.
Naar man er midt i stemningen af Ironman faar man masser af lyst til at komme ud og deltage i aktiviteterne saa Anja og jeg deltes om at loebe om morgenen mens jeg svoemmede om eftermiddagen med et par kolleger. Boejerne til de 3.6 km svoemning var allerede lagt ud, saa der kunne traenes i boelgerne, der om eftermiddagen godt kunne vaere mere end en meter hoeje. Perfekt til surfing, ikke ideelt til open water svømning. Staevet i Hawaii er kendt som verdens haardeste Ironman, hvis ikke det var svaert havde de nok kaldt sporten for fodbold.

Chrissie Wellington autograph-kø.Benjamin og Anja var også ved stranden mens jeg arbejdede, en af mine kolleger havde også familien med, så Benjamin og deres pige Rylah legede sammen på stranden.Rylah var ikke ligeså vild med vandet som Benjamin men kunne lokkes med, når de skulle ned og spotte skildpadder.De små krybdyr var der masser af til trods de er nogle af de mest truede dyr i verden. Ved strandene omkring Kona skulle man passe på ikke at træde på de små runde skjold, der var inde på lavt vand for at finde føde inden deres lange svømmeture tværs over stillehavet.Efter en lang dag ved booth'en for mit vedkommende og stranden for familiens mødtes vi til dinner. Da vi boede mindre end en mil fra centrum havde jeg medbragt en lille kompakt cykel til at komme frem og tilbage.Efter en 17.00-svømmetur ud til bøjerne ved starten af Ironman'en var det bare at hoppe i shorts, shades og visir og så ellers pedalere hjem fra arbejde. Not bad.


Ingen kommentarer: