28 juni 2012

Finmotorik

Benjamin har nogle små fine barnehænder som han flittigt bruger til tegnsprog, kaste med bolde og at samle pinde op fra jorden med. Vi laver ikke nogle særlige øvelser eller har specielt pædagogisk legetøj til at stimulere hans finmotorik, han udvikles på lige hånd med andre små drenge og piger.

I kraft af vores manglende TV er vores computere og iPad meget spændende for sådan en lille pode, og så er det jo godt man kan lære at bruge sådan et æble-produkt selv:


Videoen her er i to sekvenser og nogle uger gammel, han er blevet endnu mere ferm til at betjene tabletten og især et Lego spil har hans store interesse for tiden.


Hans hænder kan mere end at trykke på sensitive glasflader, når vi spiser aftensmad vil han også helst have lov at styre selv, så en gaffel er han blevet helt skrap til at administrere:


Det kan være svært som forældre at sætte grænsen for hvad der er OK ens barn skal lege med og lære efterhånden som de udvikler sig. I Benjamins tilfælde er iPad'en et legetøj, der garanteret udvikler ham, men på den anden side føler vi også vi skal afgøre brugen af. Han får lov at sidde med den en enkelt gang eller to om dagen, hvis han skal falde lidt ned fra en vildere leg eller han dicideret spørger om den med en særlig lille lyd og et lille håndtegn.

Ingen kommentarer: