17 juni 2012

Danskerkoloni

Vores danske identitet kommer naturligt op i mange sammenhæng når man bor i udlandet. Om det er fordbold i fjernsynet eller blot under normal introduktion til nye bekendskaber at snakken falder på vores skandinaviske ophav, så er det selvfølgelig en meget naturlig del af vores personlighed.
Det er dog ikke noget vi tænker meget over og vi er også meget lidt opmærksomme på det i forhold til andre danskere herovre. Vi er ikke medlem af nogen dansker-forening eller facebook gruppe og vi har heller ingen europæiske venner. Hvis vi møder andre danskere, er det enten i supermarkedet, hvor vi bliver prejet med et "er i også danskere?" - spørgsmål (Ja Sherlock, det er derfor jeg taler dansk til min hustru) eller i New York, hvor der vrimler med turister fra det lille land.

Så med andre ord, vi er skabs-indvandrere når vejret tillader det og glade for vores incognito-tilstand. Vi har et vennepar, der har en hel del dansk blod i årene og en overraskende stor tilknytning til lille DK. Julia som kvinden hedder er nemlig i en ledende stilling hos Nashdaq OMX Nordic, hvor hun arbejder med danskere til dagligt. Derudover er hendes familie af dansk oprindelse, sammen med manden Dave og deres to døtre tager de til Danmark mindst en gang om året.

Benjamin er meget tryg omkring Julia, der er næsten så blond som hans mor.Vi har været sammen med paret flere gange og kan vældigt godt li' deres selskab. De er meget uhøjtidelige og flinke og Julia især har en ligefremhed og kontant sprogbrug, der er atypisk for amerikanere. På godt dansk - hun kalder en spade for en spade og det er forfriskende i forhold til både den almene danske og amerikanske kultur.

Dave arbejder hjemme som moderne mand med ansvaret for børnene i det daglige.Deres piger er lidt ældre end Benjamin, men søde og velopdragne, og da vi har et par arrangementer comming up, hvor Benjamin kunne bruge en babysitter tror jeg vi lader ham overnatte hos Julia og Dave der er vores nye favorit-halv-danske-venne-par.

Ingen kommentarer: