02 juni 2012

Memorial Day Weekend

Der er ikke mange helligdage at tage af, skulle Obama finde på at følge den danske debat om arbejdstider og pseudo-fridage trop. Det skorter ikke på tilbud om religioner herovre, så der burde være nok alibi og undskyldninger for at holde fri, men i den første halvdel af året er der kun Memorial Day og 4th of July, der er landsdækkende helligdage i USA.

Når helligdagene så endeligt kommer, så kan det være sin sag at nå alt det man gerne vil, eller måske blot dase den i en ekstra dag. Vi har som regel en relativ aktiv weekend, og da vejret er stillet ind på sommer er der masser af aktiviteter for en moderne kernefamilie. Her er hvad vi har fyldt vores Memorial Day weekend ud med:

2 BBQs
Hjælpe en snapping turtle over vejen.
Filme en woodchuck
Vaske, støvsuge og polere volvoen.
Shoppe H&M tom for shorts.
Løbe, cykle, svømme.
Yde førstehjælp til en weber-grill.
Tage lur på græsset.
Spise is.
og
få en italiener i familen.

Lad os starte med dyrelivet. Der er mange små søer og vandhuller når man kører nordpå fra hvor vi bor, og da de fleste er i områder med skov og klipper får naturen lov at udvikle sig uforstyret. Det giver plads til nogle spændende beboere, der til tider forlader de trygge egne og bevæger sig ud på tur. Som nu denne snapping turtle vi stødte på under en cykeltur. De kan blive mere end 50 år gamle, og denne var stor og stædig nok til at være godt oppe i årene. De kan let bide en finger af, så da den absolut ville over vejen måtte vi stoppe trafikken og skubbe den med en stor pind så blidt vi kunne. Hvad den skulle på den anden side af landevejen ved jeg ikke, men græsset er som bekendt grønnere.


Woodchucks er nogle andre sjove små væsener, der lever over det meste hvor de kan finde græs og kradt at bo i. De er ikke så spændende, men kan blive ret store. Denne lille fyr var ikke gammel nok til at vide bedre, så Anja havde let ved at forevige den inden Benjamin kom ilende til for at lege.Vores flinke venner Hannah og Jeremy inviterede på BBQ søndag, så vi tog op til Bethel og tilbragte en hyggelig eftermiddag sammen med venner og kolleger. Som man kan se på billedet er Jeremys evner ved grillen kendt vidt og bredt, og de har altid huset fuldt. De er som mange amerikanere utroligt gæstfrie og klarer let at holde 30 mennesker mætte og glade en søndag eftermiddag.Benjamin leger med deres søn Ewan, der er 6 måneder ældre. Benjamin har i lang tid været tydeligt mindre en Ewan, men nu er han pludseligt blevet lige så stor uden vi har lagt mærke til det.De hygger sig sammen så længe Ewan kan acceptere at dele sit legetøj. Man har altid en holdning om andre folks børn, men Hannnah og Jeremy er gode forældre, og vi overlader trygt Benjamin i deres hænder.

Vi har ikke holdt nogen BBQ, primært fordi vi ingen grill har. Vi har heller ikke samme have som Jeremy og Hannah, men til gengæld har vi så stranden og vores lille park, hvor man gerne må grille. Vi har faktisk købt en weber grill, men den er købt som et håndværkertilbud, og da der ingen håndværkere er i vores familie har den stået i vores garage i over et år.
Nu skal der til at ske noget, så jeg har rengjort den og vurderet standen af alle de vitale organer. Vi skal have nye flavorbars og grillriste, men de er bestilt over Amazon, så til næste weekend skulle vi gerne kunne fyre op under gasssen og lave mad udenfor.Weberen er dog ikke den eneste, der har fået en kærlig omgang. Volvoen trængte også til lidt omsorg, så mens Benjamin sov til middag har Anja og jeg pudset og poleret. Støvsuget er den også blevet så det er næsten som at få en ny svensker i familien.


Vi bliver ved indvandrer-situationen, for jeg har endeligt fået min prikkede italiener samlet og køreklar. Det har taget lang tid, men jeg havde bestluttet mig for (efter aftale med fruen) ikke at trække på husholdningsbudgettet, dvs, hver gang jeg skulle erhverve mig en del til projektet, skulle jeg sælge en tilsvarende. Det er gået fint, selvom colnago connoisseurs nok vil rynke på næsen over mit amerikanske Zipp kranksæt, Bontrager hjul og den alt for lange gaffelstilk, der stadig mangler at blive afkortet.


Den er dog udstyret tidsvarende, dvs. alle dele er fra 2005-2006, hvor cyklen kørte under Michael Rasmussen. Hjulene var Lance's foretrukne i alt, der gik opad i 2004-2007 inclusiv hans etape sejre på Alpe d'Huez. De er måske ikke italienske, men deres røde eger og kulfiber-nav passer godt til æstetikken. Kranksættet er også fra 2006, men har aldrig været brugt i det professionelle felt.
Hvis du ikke lige kan huske historen bag Colnagoen, kan du klikke HER og blive opdateret.

Ingen kommentarer: