19 januar 2012

Ultimo Kina Part I

Så er der endeligt billeder fra den sidste uges rejse i Kina.
Lad mig starte med at forklare overskriften. Det er nemlig snart en kendsgerning at jeg skifter job fra Schwinn tilbage om man vil til en stilling indenfor Cannondale regi. Præcis hvad det drejer sig om er ikke offentliggjort og jeg kender faktisk ikke alle detaljer endnu. Hvorom alting er, så var dette min foreløbige sidste tur til Kina, her kommer første billedresume, part II og III følger de kommende dage.

Ankomst til Beijing.
Normalt flyver jeg over Hong Kong, men denne gang var mine besøg koncentreret i det nordøstlige Kina, så jeg fløj over Beijing hvilket gav mig mulighed for at se den nye lufthavnsterminal, der blev bygget frem mod OL 2008.

Det er 7 år siden jeg for en kort stund boede i Beijing, så jeg glædede mig til at gense byen, men det var først på hjemrejsen jeg havde tid til at lege tourist. Da jeg ankom stod chaufføren klar til at tage mig og min kollega videre til vores første destination.

Bilen vi bliver hentet i kalder vi kærligt for party-bussen, for der er indstalleret TV og sound system, der ville gøre selv den mest hærdede MTV-rapper misundelig. For ikke at tale om minibaren, læderindtrækket og plysfor.

Fra lufthavnen kørte vi direkte til fabrikken, hvor min opgave var at tjekkke samples af de produkter, vi lancerer til næste år. Det virker måske lidt tidligt at se på 2013-produkter i januar af 2012, men vi præsenterer hele den nye kollektion for første gang i marts. Derefter modtager vi de første ordrer og cyklerne bliver produceret til lancering i sommer og efterår alt efter hvor på kloden kunden befinder sig.

Ud over at se på cyklerne skal de selvfølgeligt også testkøres.

Jeg skal indspicere produktionen af stel og selve samlingen af cyklerne. Her er det et stel der er ved at blive rettet op efter det har gennemgået varmeudglødning.

Lakeringen er en vigtig del af vores kvalitetscheck. Her er det et eksempel på gode vilkår for arbejderne, som vi også fokuserer på. Renlighed, godt arbejdsklima med tilgængelige stole og musik over højtalerne er små, men vigtige faktorer når vi udvælger de fabrikker, der hjælper os med at fremstille cyklerne.

Design-teamet jeg arbejder med hjælper med at lave tilbehør og cykeldele, der er designet specielt til vores cykler. Her er det vores nye cruiser-dæk vi har lavet til 2013.

Schwinn opfandt den amerikanske cruiser tilbage i 50'erne og vi holder traditionen i hævd, da disse - for en europæer - særegne tohjulede er en vigtig del af amerikansk cykelkultur.

Ingen kommentarer: