24 januar 2012

Benjamin 11 months

Vi er godt nok gået en uge over tiden, men Benjamin er blevet 11 måneder gammel og der er masser af nyt at fortælle.

Siden han kom hjem fra ferie i Danmark har vi godt kunnet mærke at han stadig forandrer sig fra dag til dag. Han er mere rolig og tålmodig nu, som om hans koncentrations-spænd er blevet forlænget og han er tydeligvis mere opmærksom på ord og fagter. Vi er eksempelvis overbeviste om han signalerer tegnet for mad, som vi har arbejdet på at lære ham siden oktober.

Hans øvrige motorikken er også blevet mærkbar bedre. Han går på flade fødder nu og vil kun holde fast med een hånd hvis vi gaar med ham, og sidder vi over for hinanden på gulvet kan han gå sikkert fra den ene til den anden med 4-5 sikre skridt. Derudover kommer han når vi kalder, sætter sig pænt når vi beder ham om det og forstår at holde sig væk fra radiatoren når vi med høje stemmer siger NEJ.

Vi har ogsaa erfaret at han nu kan bestige stoerre forhindringer og kravle op af vores bagtrappe til loftet, hvilket har affoedt et akut behov for trappe-gitter.

Alt i alt er han en artig lille dreng, der dog godt ved, hvordan man snører far og mor. Ser han sit snit til det er han en lille rod, der udvikler praeferencer og meninger dag for dag. Spisning er et andet kapitel, der har udviklet sig meget over ferien. Vi er holdt op med at amme, mest Anja, men jeg er altså også ophørt. Istedet får Benjamin voksenmad og kan som du kan se her selv styrer gaffel og ske.Der har været leverpostej med i kufferten over dammen, og vi har bagt rugbrød med ingredienser fra IKEA.

Han er nu stadig vores lille dreng, der knap nok kan fylde sin nye dansk indkoebte flyverdragt ud.

Ingen kommentarer: