12 juli 2009

L'Étape warmup

Om lidt mere end en uge skal Morten køre L'Étape de Tour og forberedelserne har ikke været helt ideele med for meget arbejde og for lidt træning. Motivationen har været på lavpunktet siden vores triathlons og der har ikke været mange solide træningspas den seneste måned.
Igår lørdag skulle formen så stå sin prøve i Alsace en times tid nord for Basel. Velo clubben havde organiseret en lørdagstur over tre af de største bjerge i Vogeserne: Grand Ballon (1423 m), Col de Bramont (956 m) og Ballon d' Alsace (1247 m).

Sidstnævnte Ballon d' Alsace var d. 10 Juli 1905 det første bjerg under en etape i Tour d´France. I år kører feltet forbi bjerget på 13. etape på fredag, så vi blev advaret om at vejene ville være lukkede til den tid.

Turen skulle have været 120-130 kilometer, men efter at have besteget Ballon d' Alsace som sidste punkt på dagsordenen besluttede vi os for at cykle til Basel. Det skulle ifølge min GPS give en samlet tur på lidt over 150 km, men med et par omveje på hjemvejen kom den samlede distance og runde 183 km. Noget mere end først planlagt, hvilket også gjorde at vi først var hjemme sent ud på eftermiddagen.

Dagens mindste bjerg

Højdemeterne var der nok af, 2873 for at være helt præcis. Ikke nok til at gøre det en rigtig tough bjergetape, men stadig dobbelt så mange som jeg har kørt på andre ture i år. Selvom Vogeserne ikke er højere end 1500 meter er der stadig nogle gode procenter i perioder. Gennemsnitsfarten var 28.5 km/t for 5 mand, så egentligt en ok tur.

Konklusioner er der en del af efter turen igår:
1) Hvis jeg ikke husker meget galt var denne tur en af de længste for mig nogensinde.
2) Det er pokkers hårdt at køre i bjerge.
3) Til L'Étape'en skal jeg have en større kassette end 23. (compact kranksæt), så jeg har et par ekstra gear for sikkerhedens skyld.
4) Jeg føler mig stadig ikke i form til det, men nu tror jeg mere på det kommer til at gå.

Ingen kommentarer: