22 marts 2009

Feel the Green ...

For de der troede neon-grøn hørte 90'erne til - tro om igen! Vi er nu blevet ligeværdige på cykelfronten med introduktionen af denne grønne sag, med farver revet ud af en Mc Hammer video.

Cyklen som det her handler om er en Team Liquigas Six13 Slice. I omvendt rækkefølge; Slice fordi det er et stel med rørdimensioner designet for aerodynamik, kort overrørslængde for kørsel i aeropositionen og generelt lav vægt og et stift krankområde.

Six13 dækker over brugen af både kulfiber of aluminium. Six er carbons nummer i det periodiske system og 13 er ditto for aluminium.

Team Liquigas navnet er som regel efterfulgt af ordet Replika, afslørende at stellet og lakeringen er en "kopi" af hvad ProTour-teamet kører på. Det er dog ikke tilfældet her, stellet er et regulært team-stel taget direkte ud af følgebilen fra sidste års Giro d'Italia.

Cyklen er anskaffet med to simple formål: 1. at afprøve og træne aeroposition og setup. 2. at tage slæbet under træning. Begge punkter fordi denne grønne maskine egentligt er et midvejsprojekt. Dens alter-ego er på vej i en hvidere, stivere, lettere og mere aerodynamisk udgave. Egentligt var denne cykel slet ikke planlagt, men jeg kan ikke gøre det andet projekt færdigt foreløbig og der skal trænes op til vores triathlon. Ideen er derfor at køre denne cykel som træningscykel og så forhåbentligt få alle dele hjem til den egentlige TT-maskine.

Hvorom alting er - nu kan der trænes igennem på landevejen og selvom Anja synes den er lige så sexy som norsk angrebsfoldbold, så holder jeg af den alligevel. Neon-grøn er her for at blive!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

endnu engang er jeg bare blevet bekræftet i at jeg arbejder i deh helt forkerte branche...
En superliret træningscykel, indtil den rigtige racebike bli'r færdig... jeg kender prof ryttere der ville være misundelig på træningsforholdnene hos Team Tusindsmil... ;o)
Den ser sku fed ud, og neon er det nye sort...!!!
A'et

ps.: har i trænet i skiftet fra cykel til løb. Mange bliver rimelig overrasket over hvor tunge benene føles, når de begynder at løbe efter at have cyklet.. (bare en tanke & jeg er på ingen måde triatlet-expert..)

Anja og Morten sagde ...

Hej Andreas, endnu en gang tak for dine venlige kommentarer. Børneopsparingen er for længst soldet væk, men skal man - så skal man. Og gå ned på udstyret er ikke en option :-)

Du har fundstændig ret i forhold til transitionstræning. Overgangen fra cykel til løb er noget af det sværeste (har vi hørt) så de næste tre uger skal vi have bundet stumperne sammen til en helhed. Mere om det imorgen...