16 februar 2012

News in English

Der er ved at ske noget med Benjamin som han nærmer sig hans første fødselsdag. De seneste dage har vi bemærket en ændring i hans adfærd. Han er mere selvstændig, kommunikerer mere og klarer sig selv længere tid ad gangen. Det er tydeligvis en positiv fase som også rummer et par nye kindtænder, der titter frem. Han tager sig til kinden som om han er øm, men der er ingen gråd eller sure miner og vi sover alle fra otte aften til seks morgen.













En anden ting herhjemme er hans tydelige tosprogethed, der vokser fra dag til dag. Anja taler mere med ham på engelsk nu og jeg taler stort set ikke med ham på dansk længere. Det virker som du kan se i videoen. Benjamin og jeg var alene hjemme medens Anja var til bootcamp onsdag aften. Foerst lavede vi mad sammen.Benjamin sidder i sin stol og kigger paa og leger med koekkenredskaber, og jeg bruger min store kulinariske viden til at fremelske retter, der tilfredsstiller baade baby og voksne.



Ud over at kunne små lege på engelsk kan han genkende ordene hungry, bath, give me please og let's go og hans nye tøjdyr som han er meget glad for hedder Mr. Monkey. Største nyhed er dog hans evne til at kommunikere nonverbalt. Vi har siden oktober arbejdet med at lære ham tegnsprog startende med ordet Mad eller Sulten, og det er han nu begyndt at bruge fast. Til vores store overraskelse har han nu samlet to nye tegn op på kun et par uger, nemlig: Mere (han peger med den ene hånds finger ind i sin håndflade) og Jeg (Benjamin) ved at pege på sig selv, som han bruger konsekvent.

Ingen kommentarer: