28 august 2011

Norwalk post Irene

Irene har passeret Norwalk i nat, hvor der mens vi skriver dette stadig er stormende vindstyrke og regn udenfor mens hendes kjoleslæb langsomt glider over byen. Det er stadig uvejr udenfor, men langt fra den intensitet, der blæste igennem byen i nat.

Anja har været oppe en del gange i løbet af natten, men jeg må indrømme jeg har sovet rimeligt uforstyrret. Centrum af orkanen var over Norwalk omkring klokken 2 i nat og da vi gik i seng klokken 22 var der nogen vind og en del regn, men ikke noget ud over det sædvanlige.

This morning 8 AM...

Irene har skubbet havvand op langs kysten foran sig, så vandstanden i byen er noget over normalt. Billedet her er fra klokken 8:30 imorges, taget ved marinaen, til sammenligning er billedet herunder fra igår lørdag klokken 18 om aftenen.

Saturday night 6 PM.

Man fristes til at sige det har været en storm i et glas vand, men ifølge nyhederne over radioen er der oversvømmelse i lower Manhattan med 30 cm vand i gaderne, og floderne er langt over deres breder.
På stranden i Norwalk er det også tydeligt at vandet står 2 meter over normalt niveau og bølgerne går derfor højt, men dog ikke højere end at veje er relativt fri for vand og farbare.

På vej ud mod sejlklubben står det anderledes slemt til, vejene er under vand og denne sejlbåd har revet sig fri og blevet kastet halvt op på kørebanen. Masten har fat i strømledningerne, så der er sikkert ingen strøm til husene i området.

Vi var uden strøm fra omkring klokken 2 til 8 imorges, så det må siges at være heldigt sluppet. Vinden er nu aftagende, så båden kommer sikkert ikke længere op på stengærdet.

Jeg ville have været cyklet ud til sejlklubben, men det var praktisk talt umuligt idet resten af vejen derud var totalt oversvømmet. Der er nogle meget dyre huse langs vandet med en masse vand i kældrene efter i nat.

Tror ikke min cykels lejer har godt af at køre under vand...

Hjemme hos os er eneste alvorlige hændelse at der er flækket en stor del naboens træ af, og en stor del af træets krone er faldet til jorden. Helt utroligt heldigt er det landet lige mellem garage og hus, så skadernes omgang er meget begrænset. Havde vinden brækket det af nogle få grader længere mod venstre havde de haft ny ventilation i tag og husmur.

Alt i alt relativt udramatisk besøg af Irene til trods for de væltede træer og oversvømmede veje. Der er helt sikkert en masse vandskader, men ingen hustage eller biler, der ikke holder, hvor de blev efterladt igår. Selv vores krydstapede vinduer er intakte.

Volvoen holder uforstyrret i garagen sammen med vores picnic sæt, skraldespande og øvrige løse genstande vi rykkede indendøre igår inden uvejret.

Ingen kommentarer: