26 august 2011

Mens vi venter paa Irene

Orkanen Irene er på vej mod New York og omegn. Ifølge medierne er det en alvorlig sag, der i vores fortolkning også får en halv omgang på sensations-skruen. Det skorter nemlig ikke på vejrudsigter med orkanvarslinger.

I supermarkederne bliver der hamstret forsyninger som om jorden går under og benzinpriserne er steget endnu et hak..

Man skal selvfølgelig tage situationen alvorligt, Irene har hærget fra Caribien og op langs kysten, så vi er i gang med at løfte vores inventar op fra gulvet i kælderen i tilfælde af store mængder regn. Sidste opdaterring siger at Irene er kategoriseret som en kategori 1 orkan, men muligvis aftager til tropisk storm. Lige nu regner det let udenfor, det er meget fugtigt og vindstille.

Vi forbereder os på strømafbrydelse og smadrede ruder ligesom vi har sat skraldespanden i garagen. Eller gør vi ikke andet end at holde weekend. Længere ned mod stranden er der faktisk en evakueringszone, hvor beboere skal forlade deres huse inden klokken 13 lørdag, dvs. Om en lille halv time. I NYC er der stop for metro og toge i eftermiddag frem til en gang søndag efter Irene har passeret.

Ifølge prognosen rammer Irene søndag klokken 12-14, går direkte gennem Manhattan og nord på langs kysten. Vi ligger dermed lige på dens vej, så vi har første parket til showet på godt og ondt.

Vi afventer meldinger fra medierne, men som udgangspunkt er vi helt rolige og prøver blot at forberede de få ting, der kan blive påvirket af uvejret. Vi har et alternativt sted at sove oppe nordpå, så ingen bekymring eller nervøsitet her hos os.

Ingen kommentarer: