05 september 2010

Skal/skal ikke...?

For lige at samle op på 'Spunken', så har jeg/vi været til 16+ ugers tjek hos lægen. Spunken er blevet til et lille barn, der måler ca 11 cm, og vejer knapt 110 gram. Der er bevæglige arme, ben, øjne, ører og det kan rynke panden, åbne/lukke munden og synke.

Opholdet på det ***** stjernede hotel (min mave) er for alvor startet.

Her på amerikansk jord er det gynækologen man besøger, altså en læge med specialviden om kvindesygdomme og med særlig kendskab til forholdene omkring graviditet og fødsel. De gange man skal tjekkes, skal der afleveres nogle forskellige prøver, alt for at sikre at vi begge har det fint. Denne gang skulle jeg (igen) tisse i en kop - har aldrig proevet noget lignende.


Der skulle tages et lille celleskrab, hvilket bliver udført hvert år på kvinder i USA, hvorimod i danmark er det hvert trejde år. Lidt blåt fra venerne skulle der også afleveres, og når der bliver sagt: wow, you have really good venes; så tænker man ok du stikker bare. Men denne stakkels sygeplejerske kunne ikke ramme, så det blev til et par forsøg inden det lykkedes. Godt det ikke gør mig noget, idet jeg er vant til at aflægge en halv liter i blodbanken når vi er i DK.
Vi lyttede til barnets hjerteslag, denne gang 155bpm, fik talt om vitaminer og mineraler. Spørge-jørgen her (når man tidligere har arbejdet med den slags og de danske daglig tilførelses anbefalinger ikke er som amerikanske), så må man jo forhoere sig. De forskellige prøver bliver undersøgt i laboratoriet, og det plus min alder, etniske baggrund og familiehistorie bliver holdt sammen for at sikre at risikoen for deformiteter og andre syndromer hos barnet er minimalt. Alt i alt konstaterede vi at det hele ser meget fint og normalt ud.


Sidste punkt på dagsordenen: At bestille tid scanning 20 uger/halvejs i graviditeten sidst i september måned, for at se om den lille vokser som den skal og hvor vi kan få at vide om det er dreng eller pige... skal/skal ikke?

Ingen kommentarer: