22 november 2008

Kris(tiansen) Cross

Vi lider ikke af mangel på projekter - Tvært imod! Det er efterhånden blevet en vane at der står 2-3 ufærdige cykler og venter på opmærksomhed. Mon ikke det er sådan for de fleste mennesker..? At man altid har et projekter i gang hvad enten det er i haven, sommerhuset, bilen eller i mit tilfælde med cykler. Mr. Jack-in-the-box venter stadig på at blive komplet, dog har jeg taget skridt i den rigtige retning denne uge, mere om det senere.
Nu er der så ud af de dunkle kroge af lageret dukket den her lille sag op, en vaskeægte cyclocross ramme, der bare venter på at komme ud og køre. Ganske ubrugt og med gaffel.

Finanskrise, december eller generelt lavvande - faktum er at der ikke er flere midler tilbage på cykelkontoen for i år. Så det her projekt skal baseres udelukkende på hvad jeg kan skrabe sammen fra gemmerne. Stumperne skal findes i workshoppen eller i papkasser i kælderen. Heldigvis er det ikke hvilken som helst workshop vi har på arbejdet, så mon ikke der ligger et par hjul et sted, der kan få denne sorte sag ud og rulle i mudderet.
Cyclocross er som skrevet tidligere en lidt spøjs blanding af racercykelgeometri og nubrede dæk, men jeg er sikker på det bliver et spændende bekendtskab. Min gamle mentor Anders Bystrup har i flere omgange luftet tanken om at komme ud og køre cross for mig, en disciplin han er en af Danmarks bedste i.

Stellet er ca. en 54'er, men som det ses i krankboksen er stellet fremstillet specielt til en rytter ved navn Franzo. Hem det er kan jeg ikke lige umiddelbart finde et svar på, så det mysterium må indtil videre forblive uopklaret.
Desværre har jeg spottet en detalje der kan vise sig at blive lidt af et problem. Der ser ikke ud til at være plads nok mellem kædestræberne til et rigtigt cross-dæk så måske projektet ender i en blindgyde allerede inden det er kommet i gang. More to come...

1 kommentar:

AndersB sagde ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Enrico_Franzoi
En af Italiens få crossryttere i verdensklasse. 10'er i den seneste WC.
Tillykke med den!
Det med dækfrigang lyder lidt mærkeligt. Der bør være tæt på 50 mm mellem kædestræberne på det kritiske punkt. Dækbredden er normalt 32-34 mm.
Anyway, hvis du vil have lidt flere fif til setup, så ved du hvor. Og du er mere end velkommen!
Hils!